Jaime Andreas
Jaime Andreas Nieuws 2 mrt 2020

Te leuk: met deze plantbox geef je imperfecte planten een tweede leven

Wij zijn dol op onze plantenbaby’s. Sommigen hebben hangende bladeren en zijn hier en daar misschien een beetje verkleurd, maar dat betekent niet dat we niet nog steeds van deze plantjes houden. De ‘groene kneusjes’ moeten we juist een beetje extra liefde geven.

Plantje.nl heeft nu een speciale plantenbox die helemaal in het teken staat van planten met kleine schoonheidsfoutjes. Ze zijn dus van wat mindere kwaliteit of zien er gewoon niet zo top uit. Ook zij verdienen een kans in het leven toch?

Zeg ja tegen imperfecte plantjes

Bij het kweken van plantjes gaat er ook weleens wat mis. Dan is er een plantje niet van de juiste kwaliteit, ziet er een beetje scheef uit of heeft andere gebreken. In de plantenhandel worden er daardoor heel veel plantjes weggegooid. Ze zijn met deze schoonheidsfoutjes niet langer geschikt voor verkoop.

Zoals Kermit de Kikker ooit zei: “Het is niet makkelijk om groen te zijn.” Deze plantjes worden gewoon weggegooid omdat ze niet goed genoeg zijn.

Je kan daar nu een stokje voor steken met de ‘Groene Kneusjes’ plantenbox van Plantje.nl. Zij onderscheppen een aantal van afgekeurde planten bij de groothandel en geven ze een nieuw leven.

Het is ook nog eens altijd een verrassing welke planten er in de box zitten, omdat ze vooraf niet weten wat voor planten ze kunnen redden. Heb jij een beetje groene vingers en kun je de uitdaging aan? Dan is dit echt iets voor jou.

Plantenasiel

Misschien heb je er altijd al van gedroomd om een hondje uit het asiel te adopteren, maar durf je het toch nog niet helemaal aan. Dan hebben wij goed nieuws voor je.

Het plantenasiel is de perfecte manier om groene kneusjes een nieuw fijn leven te geven en voor jou om te oefenen met het adopteren van een levend wezen.

Sommige planten doen het gewoon niet goed in bepaalde huizen of hebben ouders die niet voor hen kunnen zorgen; soms belanden ze bij het vuilnis, maar ze kunnen dus ook bij jou in huis belanden!

Planten verzorgen doe je zo:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Te leuk: met deze plantbox geef je imperfecte planten een tweede leven
Sluiten