Tessa Ham
Tessa Ham Binnenkijken 7 jun 2019

Wauw: dit sfeervolle huis heeft een slaapkamer met groene kalkverf op de muren

Er zijn twee soorten huizen: huizen die je prachtig vindt om te bekijken en huizen die je prachtig vindt en waar je jezelf al ziet neerploffen op de bank en ontbijten aan de keukentafel. Dit sfeervolle huis valt zeker onder die tweede categorie. Begrijp ons niet verkeerd, het is nog steeds een huis waar je mond van open valt. Wij zijn vooral verliefd op de groene kalkverf in de slaapkamer.

Dit huis is niet vies van een beetje kleur, maar weet de verschillende kleuren op een stijlvolle manier te verwerken.

Gezellig balkon
Gezellig balkon

We beginnen bij het balkon en wát een fijn terras is dit. Dit is echt een plek waar geleefd kan worden, in plaats van een plaats waar je ‘even een kwartiertje in de zon gaat zitten’. Dat komt onder andere door het kleed op de grond, het bankje met kussens en de té leuke rieten poef. Daarnaast zijn er planten in overvloed te vinden en spotten we ook wat lichtjes en lantaarns.

Grote blauwe bank in sfeervol huis
Grote blauwe bank in sfeervol huis

Niet perfect

De velvet bank is door zijn prachtige blauwe kleur en zijn grootte echt een eyecatcher in de woonkamer. De bank – waar je met gemak een hele familie op kwijt kunt – lijkt misschien groot voor de ruimte, maar als je erover nadenkt is dat geen gek idee. Is je bank niet het belangrijkste meubel van het hele huis? Eén waar je veel tijd op spendeert? Precies!

Eigenlijk kunnen we dit huis het beste omschrijven met het oer-Nederlandse woord: gezellig. Het is een plaatje van een huis, maar nooit perfect – op de goede manier. Neem bijvoorbeeld de kunst, elk plekje op de muur wordt benut. De schilderijtjes hebben allemaal verschillende stijlen, maar toch wordt het één geheel.

Veel planten en boeken in eetkamer
Veel planten en boeken in eetkamer

Veel groen in huis

Van een oase van planten worden wij altijd blij, helemaal als het gecombineerd wordt met de prachtige groene kalkverf bij de trap naar boven. Zelfs in de lampen boven de tafel zijn planten verwerkt!

Het blauw komt in deze kamer ook weer terug in de accessoires en de stoelen bij de tafel. Het huis scoort bonuspunten door twee verschillende stoelen (in twee verschillende tonen blauw) aan de eettafel te gebruiken. Waar het ook bonuspunten voor scoort: de overvolle boekenkast die over de deur doorloopt. Net als bij de planten wordt hierdoor superveel sfeer gecreëerd.

Groene kalkverf in slaapkamer
Groene kalkverf in slaapkamer

Warme uitstraling door groene kalkverf

In de slaapkamer is die geweldige groene kalkverf terug te vinden op de muren, waardoor de kamer een enorm warme uitstraling krijgt. De Bali lamp past daar perfect bij.  De zwarte planken boven het bed en het bureau zorgen voor meer opbergruimte, maar zien er ook nog eens onwijs tof uit.

Lees ook: Kalkverf: wat is het en wat kun je er allemaal mee?

Groene kalkverf in slaapkamer

Bijzonder: in deze slaapkamer is geen kast te vinden, maar is een muurtje geplaatst om een afscheiding te maken. Een out of the box oplossing om al je kleding kwijt te kunnen!

Cleane look met kleur
Cleane look met kleur

Cleane look met kleur

Dat de eigenaren niet vies zijn van een beetje kleur, had je misschien wel opgemerkt. De kinderkamers bewijzen dat je prima een cleane look kunt creëeren terwijl je óók kleur gebruikt. Het zijn beiden kamers met een houten vloer en witte muren, maar dankzij de vele kleurendetails wordt het een vrolijk geheel, zonder dat je er gek van wordt.

Meer toffe binnenkijkers met kleur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fantastic Frank

Reageer op artikel:
Wauw: dit sfeervolle huis heeft een slaapkamer met groene kalkverf op de muren
Sluiten