Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 2 nov 2018

Goed idee: groen in je woonkamer (en dan niet alleen met planten)

Groene planten zijn leuk, maar je kunt natuurlijk ook groen in huis brengen met groene accessoires. In deze binnenkijker is dat bijzonder goed toegepast. Laat je inspireren door een groen interieur – ook als je zelf geen groene vingers hebt.

groen in huis
groen in huis

Groen kan je niet alleen in je huis implementeren met groene planten. Er zijn nog veel meer manieren om groen aan je interieur toe te voegen! Kijk maar naar het interieur hierboven. We zien botanische afbeeldingen in een gallery wall, mooie diepgroene gordijnen, een groen plaid én kussens met een botanische print.

Natuur in huis

Door dit alles te combineren met neutrale kleuren als grijs, en natuurlijke materialen als hout, wordt het een rustig en botanisch geheel. Ideaal als je niet middenin de natuur woont, maar de natuur wel in huis terug wilt laten komen.

groen in huis

Nog even een close up van het zwevende kastje aan de muur. Hoe inventief is dit! Doordat de planken aan de muur geschroefd zijn, staan ze niet op pootjes. Toch zouden we niet aanraden om hier zware spullen op te stallen, maar boeken, een bijzondere kandelaar en een laptop is natuurlijk geen probleem.

De kleine gallery wall is een combinatie van zwart-wit afbeeldingen, een botanisch printje en een ronde klok. Doordat de klok als enige een ronde vorm heeft, wordt het geheel heel speels. Afwisselen met vormen is altijd een goed idee.

groen in huis
groen in huis

Heel mooi: groen afwisselen met gouden details. Deze twee kleuren passen namelijk erg goed bij elkaar! Ook lijkt het goud weer terug te komen in de print van het kussen.

groen in huis

Decoreren hoeft niet moeilijk te zijn: zet een fotogenieke plant in een zwarte pot. Draadmand eronder, en klaar. Een stoel kan je gemakkelijk stijlen met een mooi kleedje en een kussen. Het enige wat we hier nog missen, iets iets leuks op de muur. Een schilderij of juist een likje verf, daar zijn we nog niet helemaal uit.

Meer interieurs waar groen in huis voorop staat:

Bron: bjurfors

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goed idee: groen in je woonkamer (en dan niet alleen met planten)
Sluiten