Maud van Dijck
Maud van Dijck Duurzaam 31 aug 2021

Dit is waarom je steeds vaker groene daken in Nederland ziet

Wij houden van groen in 茅n op huis. Planten kan je niet alleen binnenshuis gebruiken om het groen eruit te laten zien. Met een groen dak geef je je huis een hele duurzame look.

Er zitten nog veel meer voordelen aan het hebben van een stukje tuin op dak en ziet het er ook nog eens tof uit. Van een plat dak kan je een mooi groen dakterras maken.

Waarom je voor een groen dak moet gaan

Groene daken zijn meer dan een look, ze dragen namelijk hun steentje bij aan de natuur. In plaats van in je tuin voor meer biodiversiteit te zorgen kan je het ook door middel van je dak doen.

Er zijn verschillende daken waaruit je kan kiezen, lezen we bij De Telegraaf. Zo kan je voor een standaard sedumdak gaan met begroeiing. Deze is het gemakkelijkste zelf aan te leggen.

Een natuurdak en dakterras zijn allebei aan de zwaardere kant. Daarom kan je voor deze groene daken het best even voor raad bij een professional langs.

Betere waterafvoer

Vooral een聽sedumdak is een ideale manier voor een betere afvoer van je regenwater. Lekkage in huis zal dus verleden tijd zijn als je voor een vegetatie op je dak kiest die goed water vasthoudt. Dit kan vooral handig zijn als je een plat dak hebt waar het water meestal op blijft staan.

Zuivere lucht

Groene daken vangen fijnstof in de lucht op wat vooral ideaal is wanneer je in een stad woont. In steden is het aantal fijnstofdeeltjes in de lucht hoger wat slecht voor de gezondheid kan zijn.

Minder geluidsoverlast

Ook handig voor de stadsbewoners is een groene laag op je huis die het geluid van buitenaf wat dempt. Het is daarom ook ideaal als je in een omgeving woont waar regelmatig vliegtuigen voorbijkomen.

Groene daken gesteund door de overheid

Ben je aan het twijfelen om deze duurzame stap te maken met je dak? Kijk dan of het misschien wordt gesubsidieerd waar je woont. Veel gemeentes moedigen het aan bij hun bewoners om duurzamer te wonen en een groen dak is daar zeker een onderdeel van.

7 idee毛n voor een weelderige geveltuin om vandaag mee aan de slag te gaan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De Telegraaf

Reageer op artikel:
Dit is waarom je steeds vaker groene daken in Nederland ziet
Sluiten