Geert Remmelink
Geert Remmelink Architectuur 12 jun 2016

Door het groene dak van dit kantoor wil jij sowieso hier werken

Als je van een afstandje kijkt naar dit kantoor in Shenzhen, China, zie je alleen een strak ontworpen gebouw. In eerste instantie lijkt het veel op de prachtige gebouwen in China, maar het bijzondere aan dit gebouw zie je pas wanneer je op het dak staat. Bovenop het gebouw bevinden zich namelijk allemaal verschillende dakterrassen, die samen een soort grote daktuin vormen. Tijdens de lunch kan je dus relaxed een rondje lopen over een compleet groen dak én ook nog genieten van een spectaculair uitzicht. Het kan niet anders dan dat mensen aan de poorten staan om hier te mogen werken!

De architecten van ZHUBO Design gingen aan de slag met het ontwerp van dit gebouw. Wat ons betreft hebben ze heel goed werk afgeleverd, want ze combineren stijlvol design met een prettige werkplek. Bovendien bevordert zo’n groene omgeving je productiviteit. Het is dan ook niet gek dat we steeds vaker werkplekken in een groene omgeving zien, zoals dit gezellige kantoor van een interieurstylist.

Het trapsgewijze design zorgt voor een speelse look. De prachtige terrassen op elke ‘trap’ van het gebouw maken het ontwerp natuurlijk helemaal te gek. Bijkomend voordeel van het aflopende ontwerp van het kantoor is dat je ook vanbinnen een goed uitzicht hebt op de groene oase. Wie wil er nou niet zo’n groen dak op kantoor?

Ook als je thuis werkt is een vleugje natuur op de werkplek aan te raden. Het zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren en dat is weer goed voor je productiviteit. Wil je meer styling tips voor jouw werkplek die ervoor zorgen dat je productiever werkt, check dan even dit artikel.

Zie jij zo’n groene werkplek wel zitten? Dan ga je zeker weten blij worden van dit groene optrekje voor in de tuin!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.archdaily.com

Reageer op artikel:
Door het groene dak van dit kantoor wil jij sowieso hier werken
Sluiten