8 redenen waarom ‘sage green’ dé nieuwe trendkleur in jouw interieur wordt

Sinds Pinterest in 2018 voorspelde dat ‘sage green’ een trendkleur zou worden, zien we de kleur ontzettend vaak voorbij komen. En terecht, want de grijsgroene kleur is super veelzijdig. Mocht je nog twijfelen om ook de verfkwasten erbij te pakken, dan hebben we 8 punten voor je op een rijtje gezet om je te overtuigen van deze prachtige kleur.

Zelf heb ik deze kleur sinds een paar maanden in de slaapkamer én als accessoirekleur in de woonkamer, en ik ben er ontzettend blij mee. De kleur is heerlijk veelzijdig en valt goed met andere kleuren en materialen te combineren.

1. Sage green is een eyecatcher, ook bij slechts één muur

Vind je sage green een mooie kleur, maar durf je nog niet all in te gaan en alle muren te verven? Snappen we. Gelukkig is de grijsgroene kleur ook helemaal geschikt om te gebruiken voor een accentmuur.

Style zo’n accentmuur af met een paar mooie woonaccessoires in dezelfde kleur, en je hebt een frisse look in huis. Toch geen fan? Dan is het ook niet zo veel werk om één muur opnieuw te schilderen. Probeer sage green dus vooral een keer uit als je nog twijfelt.

2. Sage green staat prachtig met een vintage spons techniek

De laatste tijd zien we vaker vintage sponstechnieken waarbij het lijkt alsof de muur niet helemaal afgemaakt is, zoals in de afbeelding hierboven. Deze verftechniek geeft de muur textuur en extra diepte, en sage green leent zich hier perfect voor.

3. Het is een perfecte ton sur ton kleur

Ton sur ton is het combineren van één kleur in verschillende tinten. Sage green is zowel donker al licht een prachtige kleur, wat ‘m uitermate geschikt maakt voor een ton sur ton interieur.

4. Sage green is een rustige kleur voor de slaapkamer

Wij slapen het liefste in een rustige slaapkamer. We schreven al eerder over de beste kleur voor de slaapkamer, en daaruit bleek dat groen een rustgevende kleur is die zorgt voor een gemiddelde nachtrust van 7 uur en 36 minuten. We verzinnen het niet.

5. Je kunt sage green prachtig combineren met andere tinten groen (lees: planten!)

Als jouw huis vol staat met planten, dan is sage green dé kleur die in jouw huis past. De grijsgroene tint past namelijk heel mooi bij andere tinten groen. Lees: bij alle planten in onze urban jungle.

6. Maar je kunt het grijsgroene ook goed combineren met andere kleuren

Om maar even een paar voorbeelden te noemen: sage green staat sowieso goed met zwart en wit. Mocht je meer kleur in huis willen, dan kan ik uit ervaring spreken dat de kleur ook heel goed samengaat met okergeel en navy blauw.

Nog meer kleuren? Alle tinten groen en vergrijsde blauwtinten zijn sowieso een goede combinatie, maar kijk ook eens naar babyroze. Deze onverwachte combinatie staat heel vrolijk! Qua metallics kan sage green zowel met goud en brons als zilver.

Interieurs waarin groen de hoofdrol speelt:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
8 redenen waarom ‘sage green’ dé nieuwe trendkleur in jouw interieur wordt
Sluiten