Om bij (of in) weg te dromen: dit huis heeft een prachtige grijsblauwe slaapkamer

Dat we fan zijn van blauw in de slaapkamer, moge inmiddels duidelijk zijn. Want het is niet alleen heel mooi en rustgevend, maar uit onderzoek blijkt ook dat blauw een kalmerende kleur is die zorgt voor een rustig hartritme en een gevoel van sereniteit, waardoor mensen in een blauwe kamer het langst slapen. Dit huis heeft echter niet zomaar een blauwe muur, maar een grijsblauwe slaapkamer.

Waar we nog meer fan van zijn? De lampen in dit huis hebben ook een beetje ons hart gestolen.

Afbeelding van huis met grijsblauwe slaapkamer 2
Afbeelding van huis met grijsblauwe slaapkamer 3

Een rustgevende grijsblauwe slaapkamer

Alle kleuren in deze slaapkamer lijken bij elkaar te passen. Het grijsblauwe op de muur is een kruising tussen de blauwe lakens en de rommelige grijze deken die voor een extra comfortabele uitstraling zorgt.

De witte kussens en de wolk-achtige witte lamp brengen wat frisheid in het geheel, terwijl de (nacht)kastjes van donker hout het juist nog knusser maken. Zo is het geheel qua sfeer een combinatie van knusse herfstavonden waarop je boeken wilt lezen in bed, en frisse Instagram-foto’s van ontbijtjes op perfecte witte lakens.

Afbeelding van woonkamer met wit hout 1
Afbeelding van woonkamer met wit hout 2

En de rest van het huis mag er ook best zijn! De slaapkamer grenst aan een woonkamer die hetzelfde mooie lichte hout op de vloer heeft, wat voor een echte Scandinavische uitstraling zorgt. Het blauw is hier afwezig, maar alleen hout, wit en een grijze bank blijken ook al heel stijlvol te zijn. Vooral als er dan ook nog lekker veel planten staan.

En ja, ook hier is de lamp dus weer zo tof. Die aan het plafond, maar óók die in de hoek. Zo wordt het maar weer duidelijk dat lampen in bijzondere vormen een echt designtintje aan je interieur kunnen geven.

Afbeelding van woonkamer met wit hout 3
Afbeelding van landelijke keuken 1
Afbeelding van landelijke keuken 2

Lekker landelijk

Ook de keuken bestaat vooral uit een combinatie van hout en veel wit, en op de één of andere manier creëert dat een erg landelijke sfeer – maar goed, dat kan natuurlijk ook door de planten in de keuken komen.

Groot is de ruimte misschien niet, maar dat zorgt er juist voor dat het een knusse plek is voor gezellige dinertjes. Kun je meteen de kaarsen op de eettafel even aansteken.

Afbeelding van kinderkamer
Afbeelding van hal met behang met patroontje

Waar de meeste muren in het huis erg neutraal zijn, op wat lijsten na misschien, geldt dat niet voor de muren in de hal en de kinderkamer. De hal heeft al een botanisch tintje door het plantenbehang, maar in de kinderkamer zijn de bewoners al helemaal all out gegaan met een bosbehang. En een olifantenknuffel, want waarom zou die niet in het bos kunnen wonen?

Jup, wij zouden stiekem best in dit huisje willen wonen – en dan niet eens alleen om de grijsblauwe slaapkamer.

Meer mooie slaapkamers:

Stadshem

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Om bij (of in) weg te dromen: dit huis heeft een prachtige grijsblauwe slaapkamer
Sluiten