Match made in heaven: combineer grijs en bruin in je interieur

In een goed gestyled interieur gaat het allemaal om de juiste mix van materialen, kleur en contrast. Sommige combinaties werken beter dan andere en daar komen wij om het hoekje kijken. Daarom hebben wij een gouden duo voor je bij elkaar gezocht: industrieel grijs en natuurlijk bruin.

Grijs en bruin lijken aanvankelijk een bijzondere combinatie. Je combineert immers een industriële kleur met een natuurlijke kleur. Maar niets is minder waar: het blijkt namelijk dat deze twee juist heel goed met elkaar te combineren zijn.

roomed-grijs-bruin
the estate trentham
roomed-grijs-bruin
the estate trentham
roomed-grijs-bruin
omarsson

Zoals hierboven ook te zien is, is de betonlook al een tijd niet meer weg te slaan uit het interieurbeeld. De laatste maanden zien we ook de natuurlijke look weer helemaal terugkomen. En die combinatie blijkt nu dus heel goed samen te gaan.

Waarom? Je combineert een warme tint (bruin) met een koude tint (grijs). Denkt aan het effect van opposites attract. Het massieve, kille grijs staat mooi bij een warme kleur als bruin.

roomed-grijs-bruin
the estate trentham

Deze bijzondere combinatie combineert ook goed met materialen als touw, terracotta, koper en zilver, en de kleuren roestbruin, rosé goud en cognac. En, altijd fijn, een flinke dosis aan mooie planten past ook perfect bij deze combi. Deze grote cactussen konden gewoon in de terracotta pot blijven staan.

Marc van Praag

Meer grijs en bruin?

Tip voor een rustige en cleane gang: grijs. Geeft dezelfde rust als wit, maar is net een tikke spannender. Ben je meer een bruin-liefhebber? Neem dan eens een kijkje in dit appartement met een neutraal kleurenpalet.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Match made in heaven: combineer grijs en bruin in je interieur
Sluiten