Een grijs appartement met een super tof dieren thema

Grijs interieur saai? Absoluut niet. Dat bewijst dit grijze appartement met het grijze interieur. De kunst is om het te combineren met hier en daar een pop o colour en om af te wisselen in grijstonen. Dit appartement heeft daarnaast ook nog eens een super tof dieren thema. Wij zijn helemaal voor!

Een grijs appartement met een super tof dieren thema

Pop of color

Op het eerste gezicht ziet deze woonkamer er erg grijs uit. En hoewel dat klopt, is het absoluut niet grauw. Als je wat beter gaat kijken zie je een paar subtiele pops of color voorbij komen. Naast de groene elementen van de planten zie je ook bruin terug komen als kleur. Niet alleen in de vloer, maar ook de eettafel en stoelen, kast en planken aan de muur zijn bruin. Maar wat vooral opvalt is het bruine in het luipaardbeeld en de lijst die daar recht boven hangt.

Grijs is niet saai

Tja, dit appartement is alles behalve grauw en saai. Zo zijn er een paar leuke elementen terug te vinden in de vorm van dieren. Geen levende dieren, maar beeldjes van dieren. De aap op het bijzettafeltje houdt de lamp vast. Hij is dus niet alleen schattig, maar heeft ook nog eens een functie.

Op de bank is een kleed slordig, maar toch stijlvol, over de leuning heen gedrapeerd. De kussens op de bank hebben een print van olifanten, wat weer goed past in het dierenthema. Als je goed kijkt zie je op meerdere plekken beeldjes, printjes of foto’s terug van dieren. Love it.

De leukste accessoires voor deze herfst: houten dieren onderzetters

Boven de houten kast is een kleine gallery wall te vinden. Het thema lijkt zwart-wit, maar dat wordt gebroken door de print van de panda en de gouden lijst rechtsboven. Kijk ook even naar het kleine beeldje van een roze eenhoorn, zo cute.

Mix and match

Doordat de muren zo wit en licht zijn kan je met de meubels wel wat donkerder gaan. Dat contrast is juist mooi. Over contrasten gesproken: je ziet in deze woonkamer een mix van oude en nieuwe spullen. De bruine houten dressoir, de eettafel en stoelen zijn waarschijnlijk vintage of tweedehands. Dat gemixt met de wat nieuwere elementen van de koffietafel en de lijsten aan de muur geeft een leuk effect.

De bank past hier ook goed bij, doordat het nieuw én oud lijkt. Dat komt waarschijnlijk door het grijze kleed wat er overheen zit.

Klein maar fijn

Als je een kleine keuken hebt is er niet veel ruimte voor versieringen. Maar toch is dat hier leuk opgelost met de tegeltjes op de grond en de gouden knoppen aan de deuren. Geeft het toch net even wat meer sfeer.

Niet alleen de keuken is klein, ook de slaapkamer is niet veel groter dan het bed zelf. Toch is er goed gebruik gemaakt van de ruimte die er wel is. Boven het bed hangt een mooi rustgevend schilderij, en aan de andere muur is wat opbergruimte gemaakt voor wat boeken of andere versieringen. Meer heb je ook niet nodig.

Luchtje scheppen?

Dan staat er een piepklein balkon voor je klaar, inclusief leuke stoeltjes met kussentjes.

Meer mooie grijze interieurs?

Bron: Entrance

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Een grijs appartement met een super tof dieren thema
Sluiten