Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Architectuur 9 jan 2016

Griezelige beelden van een verlaten kasteel in de Ardennen

Stiekem zijn wij dol op beelden van verlaten gebouwen, kerken en zelfs complete dorpen. Het blijft iets magisch: prachtige plekken waar al jaren geen mens is geweest, waar de natuur haar gang gaat maar de architectuur haar best doet om overeind te blijven. We zouden er niet aan moeten denken om een stap te moeten zetten in dit verlaten kasteel, maar gelukkig zijn er fotografen die zo’n tripje wel durven te maken. Via onze vrienden van Froot kwamen we deze griezelige foto’s tegen. Wil je meer zien? Bekijk hier het artikel met nog veel meer beelden.

De foto’s van zulke verlaten gebouwen en dorpen worden gemaakt door zogenaamde ‘Urbexers’: een afkorting voor urban explorers. Gewapend met een camera bezoeken deze avonturiers de meest bijzondere plekken op de wereld. Denk aan verlaten kerken, kantoorpanden en huizen. Of zelfs een compleet verlaten eiland eiland in Japan.

Dit is het kasteel in betere tijden. Château Miranda staat in de Ardennen en is gebouwd in 1866. Het kasteel deed ooit dienst als weeshuis, maar is al lange tijd verlaten. Welk komt dit verlaten kasteel nog weleens voor in films en series, maar verder heeft het geen functie meer.

Vond je dit tof? Bekijk dan zeker ook dit artikel over Gouqi Island, een verlaten stad in China waar de natuur de stad compleet heeft overgenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

www.froot.nl

Reageer op artikel:
Griezelige beelden van een verlaten kasteel in de Ardennen
Sluiten