Inspiratieboost: greeploze keukens voor een strakke uitstraling

Inspiratieboost: greeploze keukens voor een strakke uitstraling

De keuken zonder greep wordt de laatste tijd steeds populairder. Deze greeploze keukens zijn ideaal en hebben ook een aantal voordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld mooi strak, zorgen ze voor één geheel en het is onmogelijk om achter een handvat te blijven haken.

Als je een greeploze keuken in huis wilt, kun je kiezen voor verschillende systemen. Wij hebben er vier voor je onder elkaar gezet, dus scroll snel verder!

Abmobili
Banjiajia

Greeplijsten

De keukenkastjes hebben geen zichtbare grepen aan de voorkant, maar deze zijn doormiddel van een greeplijst aan de achterkant verwerkt. De kasten zijn iets lager geplaatst dan het werkblad. Op deze manier past je hand erachter en kun je de greeplijsten naar je toe trekken om de lades te openen.

Poliform

Verzonken handvaten

Zoals je kunt zien op de foto ontbreekt er een stuk in het materiaal van de keuken. Dit zijn de verzonken handvaten. Ze liggen als het ware in je keukenkast. Het oogt strak en geeft je keuken een bijzondere uitstraling.

Houtwerk
Wookmark

Afgeschuinde fronten

Het uiteinde van de lades is schuin afgesneden, waardoor je ‘m gemakkelijk kunt openen. Op deze manier oogt je greeploze keuken bijzonder rustig, elegant en modern.

Ml.ekb.ru

Druksysteem

Druksystemen, ook wel ‘tip-on’ of ‘push-to’, kunnen worden geopend door een tikje op de lades te geven. De keuken is ultra strak en krijgt een eenvoudige, maar luxe uitstraling.

Meer keukeninspiratie?

Wat dacht je bijvoorbeeld van houten kastjes?