Greenhouse Festival in Amsterdam: al je groene inspiratie op één plek

Het is een ware trend: planten en bloemen worden een steeds belangrijker onderdeel van het interieur. Niet gek, want door veel groen zorg je voor nét dat beetje extra. En voor iedereen die nog op zoek is naar wat groene inspiratie wordt er op zondag 2 april een wel heel fijn festival georganiseerd: het Greenhouse Festival!

Innovatieplatform Let It Grow transformeert het Transformatorhuis op het Westergasterrein om tot ware urban jungle. Want ook zij zijn van mening: hoe meer planten, hoe beter.

Groene start-ups en initiatieven
Van kunstenaars tot architecten en van chefs en innovators, alle deelnemende initiatieven hebben één ding gemeen: het verrijken van het leven in de stad met planten, bloemen en groene technologie. Denk aan Sprinklr, een duurzame plantenbox die je helpt bij de verzorging of de planten van Ogreen, die zorgen voor een gezondere atmosfeer in huis. Ben je op zoek naar echt een stylish en bijzonder object? Neem dan vooral even een kijkje bij Pikaplant!

(Nog) geen groene vingers?
Geen paniek. Tijdens het festival worden er verschillende workshops georganiseerd, waaronder een workshop waar je leert hoe je je planten nou eigenlijk in leven moet houden. De timetable van de workshops kun je hier bekijken.

Na het bezoeken van dit festival ga je sowieso naar huis met een heleboel inspiratie voor nog meer planten in je interieur. En daarnaast ook nog met wat goede toevoegingen voor je Instagram account: kunstenares Denise Collignon maakte namelijk speciaal voor het festival een groene, fotogenieke omgeving. Pics or didn’t happen!

Het festival is van 10 uur tot 18 uur te bezoeken. Voor meer informatie kun je deze website nog even bekijken. En niet geheel onbelangrijk: voor dit festival hoef je geen kaartjes te kopen, de toegang is gratis!

Reageer op artikel:
Greenhouse Festival in Amsterdam: al je groene inspiratie op één plek
Sluiten