Merve Ozturk
Merve Ozturk Opbergen 10 dec 2020

6 gratis dingen die je kunt doen om je kledingkast netter te laten lijken

Zomerkleding, winterkleding, schoenen, accessoires – genoeg spullen waardoor jouw kast bomvol is en er daardoor ook rommelig uitziet. Maak je geen zorgen, je hoeft niet direct een grotere kast te bemachtigen (alsof je daar nog plek voor hebt) met maar een paar simpele aanpassingen kan je jouw kledingkast netter laten lijken.

Nog een voordeel: al deze dingen kosten helemaal niets maar maken wel een groot verschil.

Volg deze stappen om je kledingkast netter te laten lijken

1. De 80/20 regel

Rommel in je kledingkast is het laatste wat je wil. Je kan niets meer vinden en het ziet er ook niet visueel aantrekkelijk uit. Het is dus belangrijk dat het goed opgeruimd is. Helaas gaat dat een beetje moeilijk met een hoop kledingstukken. Je kan je het beste houden aan de 80/20 regel.

Pak zo’n 80% van je kledingstukken in en laat de rest in je kast hangen. Hang bijvoorbeeld alleen kleding op die je in het huidige seizoen aan kan trekken. Op deze manier heb je meer plek over en lijkt je kledingkast ook veel ruimer

2. Ruim, ruimer, ruimst

Hoe je een bepaalde ruimte gebruikt, is belangrijker dan de ruimte die je hebt. Ook al heb je niet enorm veel plek in je kast, kan je alsnog de indruk geven alsof het wél een ruime kast is.

Nu je te maken hebt met minder kledingstukken in je kast, kun je de kledinghangers meer uit elkaar hangen. Laat je niet gaan, je kast hoort er ook niet heel kaal uit te zien. Zorg ervoor dat je de vloer van je kast zo leeg mogelijk houdt, dit helpt ook om de kledingkast groter te laten lijken.

3. Kleine spullen

Accessoires zoals riemen, tassen en schoenen zijn wat lastiger in te delen. Je kunt handtassen op een plank plaatsen, dit staat netjes en zo beschadig je de tassen ook niet. Riemen kun je ophangen aan een riemhanger (zoals deze van Bol.com) en hoeden kun je het beste stapelen.

Ruim ook een groot deel van je schoenen op. Zorg ervoor dat schoenen die je niet (vaak) aantrekt bewaard in een opbergdoos. Zo vangen ze ook geen stof op en heb jij meer ruimte over op je schoenenrek.

Lees ook: Struikel nooit meer rondslingerende schoenen met deze opbergtips

4. Maak het aantrekkelijk

Wat een kledingkast ook behoorlijk rommelig maakt zijn verschillende soorten kledinghangers. Ga het liefst voor één soort, dit voorkomt een chaotische look. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van leuke manden en dozen voor kleinere spullen zoals sokken.

> Dit zijn de leukste opbergpotten en manden om spullen in op te bergen

5. Categoriseer alle items

Dit is niet alleen handig voor jou, ook staat het mooier in je kast. Zo kun je alle broeken en t-shirts opvouwen en overhemden en jurken ophangen. Ze hebben namelijk vaak dezelfde maat en lengte, waardoor je een goede balans in je kledingkast creëert.

6. Hang je kledingstukken op kleur

Mensen houden van nature van orde en balans. Als je jouw kledingstukken op kleur sorteert ziet jouw kledingkast er binnen no time véél aantrekkelijker uit. Op deze manier worden je hersenen gerustgesteld – want hé, wie wilt er nou niet een kledingkast á la Pinterest?

Meer tips voor het organiseren van je kledingkast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
6 gratis dingen die je kunt doen om je kledingkast netter te laten lijken
Sluiten