Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Nieuws 12 mrt 2020

Intratuin deelt 50.000 gratis boompjes uit (want tuinen moeten groener!)

Tuinen in Nederland bestaan voor ruim 44% uit tegels en voor slechts 36% uit groen, blijkt uit recent onderzoek van Deloitte in samenwerking met de Climate Adaption Services. Dat kan anders, want Nederlanders met veel groen in de tuin zijn trotser op hun tuin én dragen een steentje bij aan meer biodiversiteit, natuurlijke verkoeling en meer CO2-opname.

Daar moet verandering in komen, vindt Intratuin. En daarom tekenen alle vestigingen de Groene Pledge, waarin zij zich committeren aan de missie dat Nederlandse tuinen in 2030 voor minstens 50% uit vegetatie bestaan.

50.000 gratis boompjes

En om dat te realiseren, geeft Intratuin vanaf zaterdag 14 maart deze maand 50.000 boompjes (zaailingen) weg bij besteding van €15,-.

Dit doet ze om bij te dragen aan de recordpoging van de Nationale Boomfeestdag op 18 maart, waarop 500.000 nieuwe bomen in Nederland moeten worden gepland.

Meer groen is hard nodig

Tweederde van de Nederlanders met een tuin gaf in het onderzoek aan dat ze liever een terras of fijn zitje hebben, dan groen in de tuin. Eenderde heeft geen zin in het bijkomende onderhoud van groen.

Jammer, want meer groen is een oplossing voor o.a. hitte, hevige regenval en de afname van biodiversiteit in ons land.

Planten zorgen voor CO2-opname, natuurlijke verkoeling en trekken insecten en vogels aan.

“Als iedere Nederlander met een tuin wat extra groen zou aanleggen, zouden we in potentie ongeveer een Veluwe aan groen erbij kunnen creëren,” zegt Peter Paul Kleinbussink, directeur Intratuin Nederland. “Het onderzoek toont echter dat er nog veel moet gebeuren voor dat dit zover is.”

Vergroen je tuin!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Intratuin deelt 50.000 gratis boompjes uit (want tuinen moeten groener!)
Sluiten