Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Wooninspiratie 14 jul 2018

Fantastisch: dit huis (op zonne-energie) heeft een belachelijk groot grasveld op het dak

Dacht je dat camouflage niet verder ging dan verstopte houten huisjes in het bos? Think again: als je dit duurzame huis van boven ziet, lijkt het net gewoon een grasveld. Da’s weer eens wat anders dan een fancy dakterras.

Grasveld op het dak

Het design is geïnspireerd op de stijl van Ludwig Mies van der Rohe, een Duits-Amerikaans architect en meubelontwerper. Hij gebruikte veel glas, staal en natuursteen, met strakke vormen. Dat zie je dan ook terug in het huis, met één uitzondering: de muur die eromheen staat, is juist kronkelig in plaats van strak. Daardoor wordt de rest van de architectuur juist alleen maar versterkt.

Op het grasveld op het dak kun je natuurlijk lekker in de zon liggen, maar het zou ook wel mogelijk om er je eigen groenten te verbouwen. Yes, ruimtebesparing! En het allermooiste is natuurlijk dat het huis volledig op zonne-energie draait.

Natuurlijk interieur

Naast het ontwerp en de prachtige omgeving (inclusief meertje), is trouwens ook het design binnenshuis behoorlijk natuurlijk. Aan de muren zien we bijvoorbeeld heel veel hout, maar ook de lichtinval en ruimtelijkheid zijn prachtig – alsof je je altijd buiten bevindt.

Het huis staat net buiten São Paulo in Brazilië, dus bezoeken wordt best wel een opgave. Maar hoewel het huis enorm is (bijna 1000 vierkante meter!), is het sowieso niet te huur: het is ontworpen als vakantiewoning voor een gezin van vijf. Als je ook graag van een gigantisch grasveld op je dak wilt genieten, zul je dat toch ‘even’ zelf moeten (laten) bouwen…

Meer lezen over duurzame huizen?

Dit artikel verscheen eerder op Bedrock

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fantastisch: dit huis (op zonne-energie) heeft een belachelijk groot grasveld op het dak
Sluiten