Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 27 okt 2021

Granny chique is hot: 8 tips voor een klassiek en trendy interieur

Een granny chique interieur is een trend die niet alleen bij oma’s thuis te vinden is. Ook bij veel millenials zie je deze stijl nu thuis vandaar dat granny chique ook bekend staat als grandmillenial. Het kan worden omschreven als een traditionele klassieke stijl met een elegante moderne touch.

Een knus huis zoals je oma had is echt niet ouderwets. Knap je huis op en geef het een mooi granny chique interieur die oma’s charme weerspiegelt.

8 granny chique tips

1. Knusse sfeer

Je kan zelf dat knusse gevoel van oma thuis bij je eigen huis cre毛ren. Maar naast knus probeer je het ook stijlvol te houden zodat je de chique in granny chique ook in je interieur weerspiegelt.

2. Behang

Bloemetjes behang is zoiets typisch grootmoeders. Bij granny chique maakt het eigenlijk niet veel uit wat voor behang, als er maar behang op de muren zit. Dus kies voor een leuke vrolijke kleur voor aan je muur.

3. Kleur

Het kleurenpalet in het huis hoeft geen kleur tekort te komen. Er is dan ook niet echt een foute kleur die je kan kiezen, maar verschillende populaire keuzes zijn roze, blauw, wit en groen.

4. Patronen

Naast kleuren zal je ook willen kiezen welke printjes en patronen er in je granny chique interieur. Vooral met kussens kan je mooi verschillende vrolijke printjes in je huis verwerken.

Guide: z贸 kan je het best de kussens stylen op je bank

5. Flowerpower

E茅n patroon dat dan ook wel even genoemd moet worden zijn de bloemen. Of het nu bloemetjesbehang is, bloemenbanken of lampenkappen. Een ding is zeker: flowerpower kan niet in je interieur ontbreken. Dus kijk naar wat voor items in florale printjes je kan vinden.

6. Geen lege tafels

Bij granny chique wil je dat je interieur niet minimalistisch is. Of in ieder geval niet zo minimalistisch dat jouw tafels allemaal leeg staan. Nee, je wilt eerder een mooie schaal met koekjes op de eettafel tegenkomen.

Een knus gevoel is namelijk lastig te cre毛ren met een lege eettafel. Die voelt dat meteen toch een stuk gezelliger aan.

7. Rechte lijnen en ronde vormen

Mooie bogen en strakke lijnen brengen kalmte aan in een interieur met veel accessoires op de eettafel en andere plekken. Daarnaast kunnen deze vormen ook een hele elegante look geven.

8. Sierlijsten

Ook de prachtige traditionele sierlijsten mogen we niet vergeten. Met sierlijsten kan je toch wel makkelijk een elegante touch aan je interieur geven. Er zijn verschillende opties zoals sierlijsten voor boven de deur of vakken aan de muur.

7 idee毛n voor een klassiek chique badkamer van deze tijd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Spruce

Reageer op artikel:
Granny chique is hot: 8 tips voor een klassiek en trendy interieur
Sluiten