Gourmetgeur verwijderen? Dat kan gemakkelijk met deze 5 tips

De feestdagen komen eraan en voor veel van ons betekent dit gourmetten met familie en vrienden. De perfecte manier om uitgebreid te dineren zonder uren in de keuken te staan. Helaas blijft die nare gourmetgeur altijd hangen, maar geen paniek. Met deze tips kan je gemakkelijk gourmetgeur verwijderen. 

Gourmetgeur verwijderen door goed ventileren

Voorkomen is altijd beter dan voorkomen en dat is ook van toepassing als het aankomt op het verwijderen van ongewenste geurtjes. Het is daarom verstandig om de ruimte zoveel mogelijk te ventileren tijdens het gourmetten. Bijvoorbeeld door het raam open te zetten, maar ook de ventilatieroosters en de afzuigkap. Maak vooral gebruik van (geur)kaarsen of wierook tijdens het gourmetten om de geur te maskeren.

Schoonmaakazijn

Voor dit trucje heb je schoonmaakazijn nodig, niet te verwarren met keukenazijn. Plaats een diep bord met schoonmaakazijn op de verwarming voor een frisse lucht. De hitte van de verwarming verdampt de azijn en verspreidt het over de hele kamer. Wedden dat je de volgende dag geen last hebt van de gourmetgeur? Vieze geuren maken geen kans tegen schoonmaakazijn.

Keukenazijn? Weg gourmetgeur

Ook keukenazijn is een ware wondermiddel tegen nare geurtjes. Je kunt tijdens het gourmetten een pan met azijn aan de kook brengen et voilá: weg gourmetgeur!

Laurierbladen

Wil je nog geen afscheid nemen van Halloween? Met dit trucje waan je je een ware heks. Verbrand een paar laurierblaadjes op een schoteltje en hocus pocus weg is de gourmetgeur. Bovendien werkt de geur erg ontspannend.

Nog meer kruiden

Je kunt gourmetgeurtjes verwijderen door een pan water met wasverzachter te koken. Maar net zo leuk en fris is zelf een kruidenmengsel maken. Meng bijvoorbeeld de schil van een citrusvrucht, kruidnagel, nootmuskaat en een kaneelstukje. Breng het geheel zachtjes aan de kook en heel het huis ruikt vies. Een andere fijne combinatie is rozemarijn, wat citroensap en vanillearoma.

Meer handige huishoudtips

Reageer op artikel:
Gourmetgeur verwijderen? Dat kan gemakkelijk met deze 5 tips
Sluiten