Voor stijlvolle kuikentjes: deze eivormige sauna in Kiruna ziet er heel gaaf uit!

In de meest noordelijke stad van Zweden – Kiruna – staat een enorme openbare eivormige sauna. Het is een ontwerp van Bigert & Bergström en springt dankzij de spiegelende gouden kleur direct in het oog. De eivorm staat overigens symbool voor wedergeboorte van de stad.

De mannen hebben zich laten inspireren door het arctisch klimaat. Dit betekent dat de lichtomstandigheden per seizoen drastisch veranderen. Zo leef je in de winter 24 uur per dag in duisternis terwijl je in de zomer 24 uur per dag kunt genieten van de zon.

gouden sauna
Freshome

De Solar Egg is vijf meter hoog en vier meter breed. Het project bestaat uit 69 delen en het ei kun je verplaatsen naar verschillende plaatsen van de stad. Zo kun je in allerlei gebieden de sauna tegen komen en genieten van de warmte, rust en mooie omgeving.

ei-vormige sauna
Freshome

Het interieur is volledig van hout met een vloer en twee rijen banken waar mensen kunnen zitten. Middenin de sauna is een houtgestookte kachel geplaatst die zorgt voor warmte. Om tussen het genieten door toch nog een beetje mee te krijgen van de prachtige natuur, is de deur van glas.

weerspiegelde sauna
Freshome

Moet je dit eens zien! Wat een geweldig beeld levert dit op zeg. De eivormige sauna is enorm opvallend door zijn bijzondere kleur. Je wilt het pronkstuk vast en zeker een keer bewonderen, dus pak je koffertje en reis af naar Kiruna!

Hier kun je zien dat je goud heel mooi kunt combineren met donkerblauw. Het is een match made in heaven!

Bron: Freshome

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Voor stijlvolle kuikentjes: deze eivormige sauna in Kiruna ziet er heel gaaf uit!
Sluiten