Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 30 jun 2020

Goud en zilver combineren in je interieur, kan dat? 4 handige tips

De één houdt meer van zilver, de ander heeft een voorliefde voor goud. Wij zijn er daarentegen gek op om metallics te matchen. Maar hoe doe je dat nou goed? Wij geven je een lesje goud en zilver combineren in je interieur.

Gouden en koperen elementen geven een luxe, warme sfeer aan het interieur. Zilver past goed in een strak en industrieel interieur. Klinkt als een lastige combinatie, maar niets is minder waar!

Goud en zilver combineren in je interieur doe je zo

1. Subtiel combineren

Ben je nog niet helemaal overtuigd van het combineren van goud en zilver in het interieur? Begin klein en haal wat kleine accessoires in huis in goud en zilver.

Nog geen idee waar je moet beginnen? Check onze inspiratieboost vol gouden accessoires voor de woonkamer.

2. Gebruik goud en zilver door elkaar en niet apart

Het is beter om goud en zilver door elkaar te gebruiken dan apart van elkaar. Doen: plaats bijvoorbeeld vijf leuke accessoires bij elkaar die allemaal tinten van zilver en goud hebben. Niet doen: de gouden accessoires apart van de zilveren accessoires een plekje in het interieur geven.

Tof ideetje: combineer deze (geweldige!) plantenhangers in je planten met toffe, zilveren bloempotten.

3. Combineer de vormen in plaats van de kleuren

Om gevoelsmatig toch een ‘logisch’ geheel te creëren in het interieur, kun je ervoor kiezen om de vormen van de accessoires met elkaar te combineren in plaats van de kleuren. Mix en match in het goud en zilver, maar houd bijvoorbeeld de ronde vorm in accessoires aan. Zo ontstaat er toch een natuurlijk geheel!

Dit vind je misschien ook mooi: Match made in heaven, grijs interieur met gouden details

4. Kies voor één item die zilver en goud bevat

Laat het item de combinatie voor jou doen! Koop een tof accessoire dat van zichzelf al gouden en zilveren elementen bevat. Zo kun je makkelijk beginnen en dit later zelf uitbreiden met andere accessoires. Of nog gekker: een zilveren vloer of een gouden muur. Want ja, dat kan écht heel tof zijn.

Combineren kun je leren

Combineren is niet alleen een kwestie van tips en inspiratie inwinnen, maar even goed een kwestie van proberen en kijken wat jij zelf mooi vindt.

Iemand anders kan nog zoveel tips geven, als jij het uiteindelijk geen mooi geheel vindt, houdt het op. Vind fijne inspiratie door bij andere mensen binnen te kijken (joehoe! Hoe ziet jouw stulpje eruit?), en ga aan de slag met toffe do-it-yourself projecten om dingen op een goedkope manier uit te proberen.

Meer tips om te combineren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Goud en zilver combineren in je interieur, kan dat? 4 handige tips
Sluiten