Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Tips 19 feb 2020

Dag 13: het gootsteenkastje opruimen (want die kan écht overzichtelijker)

Dag 13 van de Clean Up Challenge is zeker geen ongeluksdag. Vandaag gaan we aan de slag met het gootsteenkastje, want het gootsteenkastje opruimen is vaak geen overbodige luxe.

In mijn geval is het gootsteenkastje best rommelig. Er liggen veel doekjes die ik nooit gebruik, schoonmaakmiddelen die niet bevallen (sowieso nooit schoonmaakmiddelen in het kastje bewaren als je kinderen hebt!) en emmers die ook nooit gebruikt worden. Tijd voor de grote gootsteenkast-schoonmaak.

De challenge van gisteren gemist? Dag 12: je keuken opruimen in slechts 15 minuten.

Gootsteenkastje opruimen: zo pakken we het aan

Het handigste is om eerst alles uit je gootsteenkast te halen. Alle doekjes, sponsjes, schoonmaakmiddelen en wat je dan ook maar in je gootsteenkast vindt. Leg alles in een grote hoop op de grond, en maak meteen een van die doekjes licht vochtig met een sopje.

Flessen schoonmaakmiddel die je vaak gebruikt, neem je even af met het doekje. Zorg ervoor dat er geen restjes schoonmaakmiddel op de fles zitten, en dat de stof weer fris en stofvrij is.

Gebruik je een schoonmaakmiddel niet meer? Dan is het tijd om er afscheid van te nemen. Check even goed op de fles of je het schoonmaakmiddel gewoon in de kliko mag gooien, of maak er iemand anders blij mee.

Maak een selectie

De flessen schoonmaakmiddel kunnen vast wel een opfrisbeurt gebruiken. Check alle flessen of je ze nog gebruikt. Maak je straks een plekje vrij voor je groene zeep, azijn en chloor, of staan die schoonmaakmiddelen toch alleen maar te verstoffen?

Wat gebruik je het vaakst?

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden welke items uit je gootsteenkast je het vaakst gebruikt. Leg die fijne schoonmaakdoekjes niet helemaal achterin je kastje, en zet dat schoonmaakmiddel dat je alleen voor de badkamer gebruikt niet helemaal vooraan. Deel je gootsteenkast logisch in, daar ga je alleen maar profijt van hebben.

De challenges van vorige week gemist?

We hebben een handig overzicht voor je gemaakt in het artikel van gisteren. We zijn op de helft! Zo houd je de rest van de Clean Up Challenge motivatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dag 13: het gootsteenkastje opruimen (want die kan écht overzichtelijker)
Sluiten