Merve Ozturk
Merve Ozturk Keuken 25 dec 2020

Let op: deze 5 dingen kan je beter niet in je gootsteenkast bewaren

Heb je ooit goed nagedacht over de spullen die je in je gootsteenkast bewaart? De kans is namelijk groot dat er spullen liggen die er helemaal niet bij horen. Bij mij in huis lijken de gootsteenkasten van de badkamer en keuken momenteel net voorraadkasten. Er liggen doekjes en schoonmaakmiddelen in die ik gewoon nooit gebruik – zonde.

Doekjes kunnen geen kwaad, ze nemen alleen maar onnodig plek in. Wel zijn er producten die je beter niet in je gootsteenkast bewaart – en daar gaan we vandaag wat dieper op in.

Bewaar deze dingen niet in je gootsteenkast

1. Chemicaliën

Gevaarlijke stoffen zoals wasbenzine en ammonia kunnen zich gemakkelijk mengen met andere producten. Ook kan je uitslag krijgen als je deze producten aanraakt. Bovendien is het ook enorm gevaarlijk als je kinderen of huisdieren hieraan komen. Bewaar gevaarlijke stoffen daarom niet in je gootsteenkast maar op een droge plek in je garage of wasruimte.

Daarnaast dien je verfblikken en spuitbussen ook uit de buurt van je gootsteenkast te houden. Deze items hoor je zo ver mogelijk van je fornuis te bewaren – wederom het liefst in je garage of kelder.

2. Je voorraad keukenpapier

Bewaar jij je keukenpapier en toiletpapier in je gootsteenkast van de keuken of badkamer? Dat kan je voortaan beter vermijden. Deze items kunnen namelijk makkelijk beschadigen door water of vocht dat een gootsteen afgeeft. Als je te maken krijgt met een lekkende kraan kan je direct al jouw voorraad weggooien, en dat is natuurlijk zonde.

Tip: wil je duurzamer leven? Begin met het vervangen van je keukenpapier.

3. Dierenvoeding

Ook het voedsel voor je huisdier(en) kan je beter niet in je gootsteenkast bewaren. In combinatie met schoonmaakmiddelen en chemicaliën zorgt dat namelijk voor een veiligheidsrisico voor je dierenvriend. Bewaar het eten liever in een plastic bakje en plaats in je voorraadkast.

4. Kleine elektronische apparaten

Misschien lijkt het je wel handig om je broodrooster en blender te bewaren in je gootsteenkastje, maar dat is dus niet zo. Elektronica mag niet onder de gootsteen worden bewaard, omdat er een risico op vloeistofschade bestaat.

Deze items kunnen waterschade oplopen en zelfs vocht kan ervoor zorgen dat deze spullen na verloop van tijd defect raakt of roest. Puur en alleen door de plek waar je ze bewaart.

Ook interessant: 4 natuurlijke manieren om een oude schaar roestvrij te krijgen

5. Brandbare producten

Brandbare producten zoals oplosmiddelen, verdunners en sommige reinigingsmiddelen hoor je ook niet in je gootsteenkast te bewaren. Volg ten allen tijden de instructies op de verpakking om de juiste plek en temperatuur voor een product te bepalen.

Andere handige tips voor de keuken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Let op: deze 5 dingen kan je beter niet in je gootsteenkast bewaren
Sluiten