Mijn gootsteen stinkt, en nu? 3 tips tegen een stinkende gootsteen

Hoe schoon je jouw keuken ook houdt, soms kan een stinkende gootsteen niet voorkomen worden. Het enige wat je kan doen als je gootsteen stinkt, is proberen de gootsteen zo schoon mogelijk te maken voordat de geur nóg erger wordt.

Met deze 4 tips helpen we je een handje op weg. En als je toch bezig bent met schoonmaken: 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is.

Tips tegen een stinkende gootsteen

1. Gekookt water gebruiken als je gootsteen stinkt

Dit is misschien wel de goedkoopste tip tegen een stinkende gootsteen: schoonmaken met gekookt water. Maar onderschat de kracht van water niet, want als je gootsteen stinkt is dit dé manier om van milde geurtjes af te komen. Dus zet eerst eens een extra kopje thee, en giet de rest van het gekookte water door de gootsteen.

2. Baking soda, schoonmaakazijn en gekookt water

Een tip die we online vaak tegenkomen, is de combinatie van baking soda, schoonmaakazijn en gekookt water. Eerst giet je een half kopje baking soda in de gootsteen. Daarna doe je er voorzichtig een flinke scheut schoonmaakazijn bij. Let op, deze combinatie gaat flink borrelen en schuimen, dus ga niet boven de gootsteen hangen.

Zet daarna de waterkoker maar aan, want na ongeveer een kwartier kan je het borrelende putje helemaal schoonspoelen met gekookt water. Dit is dé manier om vieze, oude gootstenen op een natuurlijke manier schoon te maken.

Lees ook: 4 dingen die je nooit mag schoonmaken met schoonmaakazijn

3. Baking soda, citroensap en gekookt water

Vind je die geur van schoonmaakazijn ook maar niets? Snappen we! Gelukkig kan je ook heel goed schoonmaken met citroen. Herhaal tip 2, maar gebruik in plaats van schoonmaakazijn eens citroensap voor een extra frisse geur in huis.

Ook de combinatie van baking soda en citroensap gaat gegarandeerd flink borrelen en schuimen, dus kijk daarvoor uit.

Meer handige tips voor het schoonmaken in de keuken

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Mijn gootsteen stinkt, en nu? 3 tips tegen een stinkende gootsteen
Sluiten