Geniaal: praten met planten wordt heel even werkelijkheid met Google Tulip

Als jij ook altijd tegen je planten en bloemen praat (guilty as charged), lees dan vooral even verder. Vandaag lanceert Google namelijk Google Tulip, een app waarmee tulpen niet alleen terug praten, maar die jou ook nog eens vertellen wat ze nodig hebben. Met deze feauture maak je van jouw plant dus een échte groene vriend.

Het klinkt als een droom: planten die zélf aangeven wanneer ze extra water nodig hebben, wanneer ze graag in een grotere pot overgepot willen worden of wanneer ze liever in de zon staan. Met de komst van Google Tulip kan dit wel eens mogelijk worden. Google Tulip vertaalt ‘plantentaal’, en geeft precies aan wat jouw plant nodig heeft om gelukkig te zijn. Het enige addertje onder het gras: deze feature is alleen op 1 april beschikbaar.

De slimme tulp van Google en Keukenhof

Het gaat hier natuurlijk om een 1 aprilgrap, maar wel eentje die extreem goed is uitgevoerd. Google werkte voor deze 1 aprilgrap samen met de Keukenhof. Het bekende bloemenpretpark in Lisse is niet alleen voor Nederlanders een trekpleister, maar is wereldwijd bekend. Daarom was de Keukenhof voor Google de ideale partner voor deze grap. De promotievideo van Google Tulip kan je ook alleen maar bekijken met een grote glimlach op je gezicht.

Alleen beschikbaar op 1 april

Als je deze Google feature uit wilt proberen moet je er snel bij zijn. Google Tulip is namelijk alleen vandaag, 1 april, beschikbaar. Daar heb je verder alleen een apparaat met Google Home voor nodig. Probeer het zelf uit door een plant bij jouw Google Home systeem te zetten, en ‘Hey Google, talk to my tulip‘ te zeggen. Wie weet leer je nog iets interessants van jouw geliefde plant.

Liever planten verzorgen zonder technologie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Manners

Reageer op artikel:
Geniaal: praten met planten wordt heel even werkelijkheid met Google Tulip
Sluiten