6 ideeën voor een goedkope schutting voor in je tuin

Iedereen weet dat verbouwen met een hoop kosten gepaard gaat. Gelukkig hoeft niet alles duur te zijn, want met de juiste materialen of met een beetje creativiteit kan je een hoop geld besparen. Deze keer tippen we ons beste advies voor een goedkope schutting voor in je tuin. Want iedereen houdt wel van een beetje privacy, right?

Hoe aardig je je buren ook mag vinden, soms wil je gewoon lekker ongestoord je ding kunnen doen in je tuintje zonder dat er pottenkijkers meekijken. In zo’n geval is een degelijke schutting geen overbodige luxe. Zit je krap bij kas? Kijk dan eens naar deze ideeën voor een goedkope schutting, wie weet passen deze wel in je budget!

6 ideeën voor een goedkope schutting

1) Pallets

Pallets zijn een erg dankbaar materiaal, niet alleen om een bed van te maken. Als je hier en daar wat rondvraagt, kan je ze vaak gratis krijgen bij een groenteboer of een bouwbedrijf. Extra troef? Je kan van de uitstekende planken plantenbakken maken en er kruiden in planten. Of ga helemaal los en schilder ze in een mooie kleur.

In L❤️VE with our #upcycled #palletfence now our blooms are blooming!? All we need now is the sunshine ☀️

20 Likes, 2 Comments – The HoneyB Company (@bellhouse_bythe_honeyb_company) on Instagram: “In L❤️VE with our #upcycled #palletfence now our blooms are blooming!? All we need now is the…”

Great what you can achieve on a few evenings in the summer. #walledgarden #palletgarden #chickensathome #palletfence #summergardening #bradwell #staffordshire

25 Likes, 3 Comments – simon bradeley (@simonbradeley) on Instagram: “Great what you can achieve on a few evenings in the summer. #walledgarden #palletgarden…”

2) Bamboe

Bamboe is een prachtig natuurlijk materiaal dat nog eens goedkoop in de aanschaf is ook! Je koopt ze gewoon in matvorm zodat je ze gemakkelijk kan installeren tegen een muurtje of bestaande schutting. Warm in uitstraling en stijlvol! Maar ook leuk om een laagje verf te geven, zoals bij onderstaand voorbeeld.

loving my sister’s beautiful garden! #beautiful#cleandecking#bamboofence#peach&harmony#calming

10 Likes, 1 Comments – #Peace&harmony -me & my Sis (@peaceharmony_31) on Instagram: “loving my sister’s beautiful garden! #beautiful#cleandecking#bamboofence#peach&harmony#calming”

3) Trellis panelen

Trellis panelen zijn grote panelen waarbij houten latjes een patroon vormen, vaak in ruitjes. Ze zijn niet alleen goedkoop maar ook erg gemakkelijk om te installeren. Ook hier heb je genoeg ruimte tussen de houten latjes plaats voor hang- of klimplanten.

Lovely location. #trellispanels

3 Likes, 0 Comments – Advantage Fencing and Gates (@advantagefencingandgates) on Instagram: “Lovely location. #trellispanels”

4) Gaaspanelen

Gaaspanelen zijn dunne panelen die tamelijk flexibel zijn en die je in rollen kan kopen. In feite zijn ze een soort geweven harde bedradingen in een patroon. Ze hebben misschien niet het imago van een gezellige schutting, maar in het juiste interieur staan ze hartstikke leuk! En bovenal zijn ze nog eens erg goedkoop ook.

Ideaal als tijdelijke oplossing of in combinatie met een andere schutting. Als je wat meer privacy wil, maak dan de draadomheining ondoorzichtig door er bijvoorbeeld matten van riet of kunststof tegen te plaatsen. Duurzaam en goedkoop dus.

Oct 28, 2016 Square #floweroftheday#wiremeshfence#cosmos#oldlens#helios#helios44#flowerslovers#rust#bokeh#igersjp#花#コスモス#秋桜#金網#錆#はなまっぷ#オールドレンズ部#ヘリオス44で繋がりたい#雨#公園#サッビー ・ 12月並みの気温だそう 寒い(̂ ˃̥̥̥ ˑ̫ ˂̥̥̥ )̂ 『砂の塔』観てます 怖? ・

203 Likes, 26 Comments – @102sakurachan on Instagram: “Oct 28, 2016 Square…”

5) Kunsthaag

Als je geen geduld hebt om een natuurlijke haag te laten groeien, kan je altijd opteren om een kunsthaag aan te schaffen. Dat kan echt heel mooi staan! En het bespaart je een hoop snoeiwerk.

In deze loungetent is een harmonica Kunsthaag geplaatst. Aan de muur met diverse kunstplanten er in gestoken zodat het een volle dekking lijkt. De uitschuifbare Haag hangt ook aan het plafond. Heel leuk en creatief gedaan. Wil jij dit mooie resultaat ook? Bezoek de webshop via de link in de bio. . #kunsthaag #kunsthaagindehoreca #decoratie #decoratietip #decor #horecadecoratie #harmonicakunsthaag #laurier #groenindehoreca #verticaletuin #kunstgroen #kunstheg #kunsthagen

27 Likes, 0 Comments – KunsthaagEU (@kunsthaageu) on Instagram: “In deze loungetent is een harmonica Kunsthaag geplaatst. Aan de muur met diverse kunstplanten er…”

6) Composiet

Composiet is een materiaal dat bestaat uit houtvezel en kunststofvezel. Je hebt er nauwelijks onderhoud aan en het heeft een natuurlijke uitstraling. Zo’n schuttingset koop je gewoon kant- en klaar, en de prijzen vallen reuze mee.

Helaas is het zonnetje weg, maar project tuin is volle gang. Helemaal blij met de schutting ? vooral als hij geplaatst wordt. #composietschutting#gardendesign#outside_project.

29 Likes, 1 Comments – Josee Kramer (@seetje76) on Instagram: “Helaas is het zonnetje weg, maar project tuin is volle gang. Helemaal blij met de schutting ?…”

Kortom: keuze genoeg dus!

Meer tuininspiratie?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
6 ideeën voor een goedkope schutting voor in je tuin
Sluiten