Merve Ozturk
Merve Ozturk Planten en bloemen 3 jan 2021

Zwarte vingers? Deze kamerplanten zijn goedkoop én makkelijk te verzorgen

Het hebben van planten in huis kent veel voordelen. Zo voegen ze gezelligheid en meer kleur toe, maar er zijn ook een hoop luchtzuiverende planten en er bestaan zelfs planten die ervoor zorgen dat jij als een roosje slaapt. Toch vergt het verzorgen van planten een hoop aandacht en doorzettingsvermogen.

Lukt het jou niet om kamerplanten te laten overleven? Begin dan met goedkope planten die een makkelijke verzorging hebben. We zetten ze voor je op een rijtje – met deze planten zal het je zeker wel lukken.

6 goedkope planten die makkelijk te verzorgen zijn

1. Sansevieria Laurentii – Vrouwentong

De Sansevieria is één van de makkelijkste kamerplanten. Hij heeft niet veel water nodig, een keer in de twee weken een flinke scheut water is genoeg. Deze plant staat bekend om zijn lange groene bladeren met een gele rand en zijn voorkeur gaat uit naar een lichte ruimte zonder direct zonlicht.

Afhankelijk van de grootte kan je voor slechts €7 al een Sansevieria in huis nemen. Bovendien doet deze plant het ook goed in je warme, vochtige badkamer én brengt ‘ie volgens de leer van Feng Shui ook nog eens geluk. Helemaal mooi meegenomen dus.

Lees ook: Adem in, adem uit – deze planten zou je in huis moeten nemen als je last hebt van stress

2. Monstera – Gatenplant

Ja ja, ook de populaire Monstera is makkelijk te verzorgen. Uiteraard staat ‘ie bekend om de gaten in zijn bladeren. Deze plant houdt ervan als de grond vochtig blijft – dat laat hij zien door snel te groeien.

Daarnaast vindt hij het niet fijn om in het felle zonlicht te staan. Geef ‘m een plek waar hij kan genieten van indirect zonlicht.

> Help! Waarom krijg mijn Monstera ineens bruine vlekken?

3. Dracaena

Deze plant is te herkennen aan zijn langwerpige bladeren met een streep (of strepen) die over de lengte van het blad loopt. Deze strepen zijn vaak wit, geel of zelfs rode.

De Dracaena doet het goed op een plek in de (half)schaduw en heeft niet veel water nodig. Laat de grond licht opdrogen voordat je ‘m opnieuw water geeft.

4. Kentia – Sierpalm

Ben je op zoek naar een tropische touch in je interieur? Dan moet je zeker overwegen om de Kentia palm in huis te nemen. De grond van deze plant dient vochtig te blijven, maar de wortels mogen niet in het water staan.

Ook is de Kentia beschikbaar in verschillende maten – je vindt er dus sowieso één die goed in jouw interieur past. Hoe dichter bij het raam je plant staat, hoe meer water je Kentia nodig heeft.

5. Cactus

Ook de cactussen zijn makkelijke planten om in huis te nemen. Je hebt ze in verschillende soorten en formaten, zoals de Euphorbia en de Echinocactus. Een groot voordeel van deze planten is dat ze nauwelijks water verbruiken. Daarnaast kunnen ze ook goed tegen droge lucht.

Je kan ‘m prima op een donkere plek zetten – hier zal hij nóg minder water nodig hebben. Let er wel op dat je cactus enige vorm van licht ontvangt.

Ook handig: Roomed’s plantenguide: hoe vaak moet ik mijn cactus water geven?

6. Beaucarnea – Olifantenpoot

De Beaucarnea (ook wel Olifantenpoot genoemd) komt uit Mexico en is wederom een makkelijke plant om te verzorgen. Hij kan weken zonder water, dat komt omdat hij water opslaat in zijn stam.

Je kan de Beaucarnea met een gerust hart bij het raam zetten, want ook met direct zonlicht doet ‘ie het goed. Hij ziet er lekker weelderig uit waardoor hij ongetwijfeld de show zal stelen in jouw interieur – en dat voor zo’n goedkope en makkelijke kamerplant.

Tip: overleeft echt geen één kamerplant het bij jou? Ga dan voor één van deze planten: Hoera – deze 6 planten kun je onmogelijk dood laten gaan

Meer tips om je kamerplant(en) goed te verzorgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Plantsome123planten

Reageer op artikel:
Zwarte vingers? Deze kamerplanten zijn goedkoop én makkelijk te verzorgen
Sluiten