Jaime Andreas
Jaime Andreas Meubels & accessoires 21 jun 2020

Handig: manieren om goedkope meubels langer mooi te houden

Wanneer je te gekke meubels scoort voor een lage prijs, voelt dat als een win-win situatie. Helaas gaan goedkope meubels vaak wel minder lang mee dan meubels met een hogere prijs. Dit komt omdat de kwaliteit vaak wat minder is. Gelukkig kun je wat doen om ervoor te zorgen dat de meubels langer mooi blijven.

Goedkoop is duurkoop; dat is vaak wat gezegd wordt wanneer je erachter komt dat je goedkope alsnog veel tijd, geld en aandacht kosten. Dat kan ook gelden voor meubels. Maar ergens is het ook wel weer leuk om creatief bezig te zijn met het verbeteren van je meubels.

Goedkope meubels mooi houden

1. Zorg voor een beschermend laagje

Heb je de mogelijkheid je meubels te beschermen met een beschermde laag in de vorm van een spray of een laklaag? Doen! Hierdoor gaan je meubels een stukje langer mee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een beschermlaag over je leren bank.

2. Niet uit elkaar halen

Ga je verhuizen? Probeer dan je meubels zo min mogelijk uit elkaar te halen. Door het afbouwen en weer opbouwen van goedkope meubels zorg je voor een mindere kwaliteit. Elke keer dat je deze meubels afbouwt riskeer je dat de boorgaten groter worden en dat het uiteindelijk niet meer goed in elkaar past.

3. Vervang de poten

Wordt je eettafel of kast steeds minder stabiel door poten die langzaam verouderen? Geef het meubel een upgrade met behulp van nieuwe poten. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je tafel langer meegaat; je geeft het meubel ook nog eens een totaal nieuwe look.

4. Geef het een upgrade

Sowieso is het cool om je goedkope meubels een upgrade te geven met simpele dingen. Staan er oude kasten in je huis? Vervang de handvaten met nieuwe meubelknoppen of handvaten. Hierdoor geef je een unieke touch aan deze meubels.

5. Een nieuw laagje verf

Begint de verf van de meubels langzaam te beschadigen of zien jouw houten meubels er niet meer uit zoals ze er ooit uitzagen? Dan doe je er goed aan om ze te voorzien van een nieuw laagje verf of een nieuw laag lak. Je kunt voor een zelfde soort kleur gaan of iets heel nieuws uitproberen.

Meer meubels een upgrade geven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Handig: manieren om goedkope meubels langer mooi te houden
Sluiten