Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 17 mrt 2018

Good to know: deze goedkope kamerplanten staan fantastisch in elk interieur

Wanneer je wél een urban jungle in huis wilt, maar financieel aan het eind van je geld altijd nog een stukje maand over hebt, is het handig om te kijken naar goedkope kamerplanten. Die zijn er gelukkig genoeg. Kijk je mee?

Het liefst vullen we ons hele huis met zo veel mogelijk groen. Grote planten, kleine planten, het kan ons niet gek genoeg. In dit artikel focussen we ons vooral op goedkope kamerplanten. Wanneer je een klein budget hebt, maar wél lekker veel groen in huis wilt hebben.

Bananenplant

We beginnen met onze favoriete plant: de bananenplant. Hij is niet makkelijk in de verzorging, maar we zijn verliefd geworden op de grote, diepgroene bladeren van deze plant. Perfect om dat lege hoekje van de kamer op te vullen. Ga voor een statement in je woonkamer met een bananenplant van 2 meter hoog, of kies een kleinere budget variant.

Sanseveria

De bijnaam van de Sanseveria is ‘snake plant’. We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen waarom dit zo is. Leuk feitje: de Sanseveria is in 2009 uitgeroepen tot ‘studentenplant van het jaar’ omdat hij erge verwaarlozing doorstond. Waarschijnlijk ook omdat ‘ie al voor een studentenprijsje te koop is.

Klimop

Klimop saai? Echt niet! Wat ons betreft mag de klimop best van dat suffige imago af. Je koopt een klimop al voor een prikkie. Je hebt verschillende soorten en kleuren van dit schattige plantje. Combineer ‘m met meerdere planten en je creëert een urban jungle om jaloers op te worden.

Treurvijg

Deze mooie plant mag dan wel een treurvijg heten, maar daar trekken wij ons niets van aan. De treurvijg, ook wel ficus genoemd, is een grote plant die je zeker in je interieur wil hebben staan.

Goudpalm

Haal je een goudpalm in huis, dan weet je zeker dat je in één keer veel volume in de kamer hebt staan. Deze sierlijke palm komt oorspronkelijk uit Madagaskar en is één van de meest populaire kamerplanten van dit moment. Dat snappen wij wel, want wat een mooie plant om in huis te halen!

Dracaena marginata

De dracaena marginata, ook wel Drakenbloedboom genoemd, is een makkelijke bladplant. Meestal heeft de plant drie verschillende niveau’s, waardoor je veel groen in huis haalt. Pluspunt: een drakenbloedboom heeft een luchtzuiverende werking.

Wil je weten hoe je jouw urban jungle het beste kunt stylen? Haal dan inspiratie uit deze compacte studio vol planten. Voor gezonde planten kun je deze dingen (die je altijd in huis hebt) trouwens gebruiken als plantenvoeding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Good to know: deze goedkope kamerplanten staan fantastisch in elk interieur
Sluiten