5 goedkope Halloween decoraties die je makkelijk zelf maakt

Vleermuizen, spoken, vampieren en pompoenen. Oh en niet te vergeten bloed: heel veel bloed. Het is bijna Halloween en we mogen daarom lekker los gaan met Halloween decoratie in ons interieur. Je kunt heel veel moois kopen, maar zelf maken is net zo leuk. Plus het bespaart een hoop kosten, wij hebben daarom de leukste goedkope Halloween decoraties voor je verzameld.

Vind je het leuk om creatief aan de slag te gaan voor Halloween, maar heb je geen uren de tijd om te knutselen? No worries! Het maken van een leuke Halloween DIY hoeft echt geen uren in beslag te nemen. Deze DIY zijn gemakkelijk en de benodigdheden kosten vaak niet meer dan een paar euro’s. Met een beetje geluk heb je zelfs al een paar benodigdheden al in huis.

Gemakkelijke, snelle Halloween decoraties

Een Halloweentak met vleermuizen

Paastakken en Kersttakken ken je vast wel, ze zijn meestal licht van kleur en er hangen lichtjes in. Erg leuk! Maar ook voor Halloween kun je gebruik maken van takken. Kleur ze zwart en hang er zwarte vleermuizen in voor een heuse Halloweentak. Veel heb je niet nodig: een tak , kleine vleermuizen en verf.

Je kunt op zoek gaan naar een zwarte tak in de winkel of je verft je witte Paastak zwart. Het is ook leuk om losse takken van buiten te gebruiken en dat moet nu het herfst is vast lukken. De takken hoeven overigens niet dezelfde lengte te hebben. Het is juist leuk als deze verschillende lengtes hebben.

Stap 2 is het maken van vleermuizen, je kunt ze bijvoorbeeld zelf tekenen op zwart karton en uitknippen. Maar je kunt ook kleine speelgoed vleermuizen kopen. Je kunt eventueel witte oogjes erop tekenen. Vervolgens plak je de vleermuizen op de takken en je hebt een Halloweentak met vleermuizen.

Mooie Halloween decoratie: een Halloweenkrans

De kans is groot dat er een krans aan je voordeur hangt of dat je er eentje van kerst in de kast hebt liggen. Als je er 1 hebt, haal ’em dan tevoorschijn voor je eigen Halloweenkrans.

Verf de krans in je favoriete Halloween kleur, denk bijvoorbeeld aan oranje of zwart, maar rood kan ook. Maak je krans extra spooky door er een beetje katoenen gaas omheen te wikkelen. Je hebt vast een rolletje in de EHBO-koffer liggen en anders kun je voor een paar euro’s bij elke drogisterij er eentje kopen.

Nu ben je klaar om Halloween figuurtjes op je krans te plakken, bijvoorbeeld spoken, pompoenen of spinnen. Deze kun je zelf maken of je koopt speelgoedfiguurtjes. Allebei even leuk en de figuurtjes hoeven echt niet duur te zijn. Je scoort bijvoorbeeld bij de Action al veel leuks voor een klein prijsje.

Heksen bezemsteel

Halloween is niet compleet zonder heksen en heksen zijn niet compleet zonder hun bezemsteel. Voor deze Halloween DIY heb je een oude bezemsteel nodig. Als je een beetje een Halloween liefhebber bent, heb je vast wel een heksen bezemsteel in de kast. Zo niet, dan scoor je online voor niet meer dan €5 euro en tof exemplaar. Zet er vervolgens kleine plastic jampotten bij die gevuld zijn met bijvoorbeeld zwart zand en spinnen. Zet de bezemsteel tegen een kale muur of hang ’em boven de eettafel voor een griezelig diner.

Bloederige kaarsen

Kaarsen mogen natuurlijk niet ontbreken in je Halloween interieur. Super tof om ze te plaatsen in een brocante kaarsenstandaard. Je kunt de brocante kaarsenstandaard zwart verven, maar het is ook tof om de kaarsen te plaatsen in lege flessen en glazen potjes. Prik vervolgens zwarte kleine spijkers (tapijtkopspijkers zijn hier ideaal voor) in de kaarsen.

Maak je bloederige kaarsen helemaal compleet met nep bloed of door rode kaarsvet eroverheen te gieten. Houd er wel rekening mee dat je de kaarsen niet aan kunt steken. Je kunt eventueel de kaarsen eerst een beetje laten opbranden voordat je aan de slag ermee gaat.

Halloween zeep

Wil jij je gasten goed laten schrikken? Vul de handzeep dan met enge beestjes, denk bijvoorbeeld aan speelgoed spinnen, vleermuizen of oogjes. Houd er wel rekening mee dat je kiest voor figuurtje die passen in de handzeep. Je kunt voor een extra scary factor ook een figuurtje aan de buitenkant plaatsen.

Meer Halloween decoraties

halloween decoraties
Bron: Roomed

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
5 goedkope Halloween decoraties die je makkelijk zelf maakt
Sluiten