Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 12 jan 2022

Dit zijn de 10 goedkoopste en duurste steden om te wonen

Nederlandse steden staan niet in deze top tienen. Misschien maar beter voor onze portemonnee aangezien de kans groter is dat we op lijst van duurste steden om te wonen zouden verschijnen dan de goedkoopste. Maar waar willen we heen verhuizen en welke steden vermijden we financieel het liefste?

Het reisplatform TimeOut heeft hier zich in verdiept. Ze hebben over de 27.000 stadsbewoners verspreid over de wereld gevraagd of ze leven in hun stad prijzig vinden. Wij zijn benieuwd wat daar is uitgekomen:

10 x de duurste en goedkoopste steden ter wereld

De goedkoopste steden om te wonen

Bovenaan het lijstje van de top tien goedkoopste staat een stad in een land dat je waarschijnlijk niet zal verwachten: Engeland. Slechts tien procent van de mensen gaf aan dat ze het leven in de stad te duur vonden. De eerstvolgende stad scoorde zeker zeven procent hoger hierop.

Het betekent niet dat Manchester goedkoper is dan bijvoorbeeld de nummer twee van de lijst, Johannesburg, wanneer het op prijzen aankomt. Het suggereert dat als het op wonen en werken aankomt je in Manchester genoeg zou moeten verdienen om goed rond te komen.

Top 10 goedkoopste steden:
1. Manchester (Verenigd Koninkrijk)
2. Johannesburg (Zuid-Afrika)
3. Boedapest (Hongarije)
4. Montreal (Canada)
5. St. Petersburg (Rusland)
6. Praag (Tsjechië)
7. Porto (Portugal)
8. Rome (Italië)
9. Mexico-Stad (Mexico)
10. Bangkok (Thailand)

Online sightseeing: dit zijn de mooiste straten ter wereld

De duurste steden om te wonen

De duurste stad is Zürich wat ons niet zo verrast. Het ligt ten slotte in Zwitserland wat een van de rijkste landen ter wereld is.

Wat ons meer opvalt is dat er maar liefst vier steden in staan die in de Verenigde Staten liggen. Dit is eigenlijk niet zo verbazingwekkend, want als je opzoekt welk land het rijkst is blijkt uit het Global Wealth Report dat Verenigde Staten het rijkste land is met Zwitserland er achteraan.

Rijk en gelukkig: Zürich

Naast een tweede plek voor rijkste land heeft Zwitserland zich ook een derde plek gewonnen voor gelukkigste land volgens het World Population Review. Met deze combinatie wil je eigenlijk wel naar dit dure land verhuizen. Statistisch gezien heb je namelijk een grote kans dat je hier gelukkig zal leven.

De duurste stad lijkt dus een van de gelukkigste te zijn. Kijk dus ook niet alleen naar de prijs van wonen, maar ook naar de kwaliteit van leven voor je de steden op de lijst hieronder geen kans geeft.

Top 10 duurste steden:
1. Zürich (Zwitserland)
2. Tel Aviv (Israël)
3. Los Angeles (Verenigde Staten)
4. Parijs (Frankrijk)
5. Londen (Verenigd Koninkrijk)
6. Milaan (Italië)
7. New York (Verenigde Staten)
8. San Francisco (Verenigde Staten)
9. Hongkong (China)
10. Boston (Verenigde Staten)

Ga je verhuizen? Wat je vooral níét moet doen als je je huis te koop zet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De TelegraafMoverDB

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 goedkoopste en duurste steden om te wonen
Sluiten