Rosa Bertram
Rosa Bertram Tips 14 mrt 2019

Waarom het tijd is om nu écht goed en mooi beddengoed aan te schaffen

Bij een mooi interieur denk je waarschijnlijk aan stijlvolle meubels, kunst aan de muur, je droom keuken en mooie items verspreid door het huis. Maar vaak wordt er één héél belangrijk ding vergeten en op bezuinigd, namelijk: goed en mooi beddengoed. Dit waarom iedereen zou moeten investeren in heerlijk beddengoed.

Toen ik voor m’n 26ste verjaardag een set beddengoed van Egyptisch linnen cadeau vroeg, wist ik het zeker: ik word volwassen. Is dat erg? Dacht het niet. Sterker nog, toen ik het wonderschone pakket in mijn handen kreeg, begreep ik niet waarom ik deze keuze niet véél eerder had gemaakt, na het hebben van een fatsoenlijke set van beddengoed ging er een wereld van rust voor me open.

De voordelen van goed beddengoed

Waarom een goed bed en matras kopen, maar het beddengoed overslaan? Het moment dat je je bed in hopt en je lichaam de fijne stof aanraakt, wil je nooit meer terug. De zachte, maar ferme stof voelt aan als de zevende hemel waarin je helemaal kan wegdromen. Je slaapt er in eerste instantie beter en rustiger van, maar goed beddengoed heeft meer voordelen.

Door te kiezen voor een organic materiaal zoals linnen krijgt je lichaam ‘s nachts meer kans om ‘te luchten’. Stel je maar eens voor: je lichaam kan ‘s nachts flink warm worden, maar waar blijft al die hitte als je onder een synthetisch laken ligt? Juist, niet bepaald fris. Je kan kiezen voor vochtregulerende materialen als linnen of zijde.

Linnen

Wist je dat linnen beddengoed hypoallergeen is? Dat betekent dat huisstofmijt níet in linnen zit, extra fijn wanneer je gevoelig bent voor stof of als je last hebt van allergieën. Net als zijde, absorbeert ook linnen heel snel vocht. Fijn voor de nachtelijke zweters onder ons.

En, niet geheel onbelangrijk: linnen voelt in de zomer koel aan en in de winter juist zwaar en warm. Wel zo fijn, dat betekent dat je met de duurzame aankoop het hele jaar kan doen, ongeacht het seizoen. Daarnaast is linnen 3 keer sterker dan kantoen en gaat dus ook een stuk langer mee.

Dit vind je vast ook leuk: Vanaf vandaag in de winkels: servies en tafellinnen van Yvette van Boven

Onze favorieten

Naast dat goed beddengoed veel fysieke voordelen heeft en het onze nachtrust nog nét iets prettiger maakt, is linnen beddengoed ook een cadeautje voor het oog. De zachte, niet gladgestreken stof komt vaak in aardekleuren en lichte tinten. Een heuse eye catcher voor in de slaapkamer dus, een paar mooi kussens (het liefst natuurlijk óók van linnen) erbij et voilà, je slaapkamer is helemaal zen.

Dit zijn een paar van onze favorieten:

Meer slaapkamer inspiratie nodig?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom het tijd is om nu écht goed en mooi beddengoed aan te schaffen
Sluiten