7x goed gestylede wiegjes en ledikanten

Als je een kleintje verwacht, is het inrichten van de babykamer één van de leukste dingen om te doen ter voorbereiding. Vooral het wiegje of ledikantje is een belangrijk item in de kamer. Veel meubelfabrikanten verkopen hele babykamer sets, zodat de wieg, het ledikant, de commode én de kast helemaal op elkaar zijn afgestemd. Met zo’n set houd je de babykamer lekker rustig en het zorgt voor eenheid. Maar in dit artikel willen we je laten zien dat het ook heel leuk kan zijn om het interieur zelf bij elkaar te zoeken!

Scroll snel verder voor onze zeven favoriete voorbeelden van goed gestylede wiegjes en ledikanten. Kun je ook wel wat inspiratie gebruiken voor de muren van de kamer? Bekijk dan even dit artikel!

Het combineren van stoffen en materialen zorgt voor een speelse look. Zoals bij bovenstaand voorbeeld, waar de houten commode wordt gecombineerd met een ouderwets koperkleurig ledikant. Door in accessoires de pasteltinten en koperkleur terug te laten komen is de babykamer toch één geheel!

Bron: Lonny
Bron: Hemnet

Wat wij zo leuk vinden aan deze kamer is dat het net even afwijkt van de rest. Door het toevoegen van een aantal donkere accessoires wordt deze meisjeskamer niet té zoet, maar juist heel stijlvol. Het draait allemaal om het juiste contrast!

Bron: Alvhem

Het mixen van prints is altijd een goed idee. Vooral wanneer je de kamer inricht met voornamelijk monochrome tinten! Door de verschillende grafische prints krijgt de kamer – ondanks het basic kleurenpalet – een speelse look.

Ben je in verwachting van niet één, maar twee kindjes? Bekijk dan onze tips voor het inrichten van de babykamer voor een tweeling.

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
7x goed gestylede wiegjes en ledikanten
Sluiten