Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 27 mei 2020

In deze studio worden het slaap- en woongedeelte gescheiden door een glazen wand

Het inrichten van een studio kan soms toch hartstikke lastig zijn. Het is een kleine ruimte waar je zowel je woonkamer als slaapkamer van moet maken. Hoe pak je dat stijlvol én praktisch aan? Wij zijn groot fan van een glazen wand met staal, zoals in deze studio.

Deze studio hebben we overigens al eerder voorbij zien komen – toen hebben we het vooral gehad over de toffe keuken waarbij warme houten planken aan de muur hingen. Ook benieuwd naar die binnenkijker? Origineel idee: ‘behang’ de achterwand van je keuken met houten planken.

glazen wand in studio
Bron: Bolaget

Een studio als deze vinden we tof. Door het slaapgedeelte en de woonkamer van elkaar te scheiden door een glazen wand met ijzeren frame, lijkt de kamer ondanks de extra muren totaal niet kleiner. Dit komt natuurlijk doordat je door het glas heen kunt kijken.

Maar wordt mijn studio dan niet kleiner?

Ja, technisch gezien wordt je studio er kleiner door. Maar juist door te kiezen voor glas, heb je wel het gevoel dat je twee aparte ruimtes hebt. Zo ga je ‘s avonds echt naar de slaapkamer, in plaats van naar het bed in de hoek van de kamer. En dat scheelt een hele hoop!

En wil je een beetje privacy? Dan doe je gewoon de gordijntjes naar beneden.

glazen wand in studio
Bron: Bolaget
glazen wand in studio
Bron: Bolaget

Zoals je op de bovenstaande foto’s kunt zien, hoeft het gedeelte achter de glazen wand echt niet groot te zijn. Het tweepersoonsbed past er precies in, en that’s it.

Ook aan de andere kant van de muur is dezelfde glazen wand neergezet, om toch een bepaalde symmetrie te houden in het huis. Dit hoeft overigens niet – maar in dit huis staat het wel extra leuk. Deze ruimte wordt gebruikt als kledingkast.

Meer mooie binnenkijkers met glazen wand

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In deze studio worden het slaap- en woongedeelte gescheiden door een glazen wand
Sluiten