Hoe een glazen wand jouw studio ineens tot een hoger niveau tilt

Het inrichten van een studio kan soms knap lastig zijn. Je hebt één ruimte waar je je bed, bank, kledingkast, dressoir en het liefst ook nog wat accessoires en kamerplanten in kwijt wilt. Wat ons betreft dé oplossing voor dit probleem: een glazen wand.

In de onderstaande Zweedse studio zie je precies wat we bedoelen. Met zo’n glazen wand zorg je er namelijk voor dat jouw kamer opgedeeld wordt in hokken zónder dat het hokkerig overkomt.

glazen wand in je interieur
Bron: Bolaget
glazen wand in je interieur
Bron: Bolaget

Aan de ene kant van de glazen wand zien we een slaapgedeelte, aan de andere kant een zitgedeelte. Yes, wij vinden dit een behoorlijke upgrade van de ruimte.

Hallo bakken met daglicht!

Door voor een glazen wand te kiezen (in plaats van steen, hout of gips) gaat er geen daglicht verloren. Dat is fijn, want een kleine studio kan al snel donker ogen door de beperkte ruimte of kleine ramen. Met een glazen afscheiding heb je hier geen last van.

glazen wand in je interieur
Bron: Bolaget

Naast dat zo’n glazen wand hartstikke mooi in elk interieur past (zowel in een industrieel interieur als een vintage inrichting, zoals je hierboven ziet), vinden we het ook nog eens ontzettend chique staan.

Het stoere zwarte staal wordt gecombineerd met klassiek glas. Wat ons betreft een match made in heaven.

glazen wand in je interieur
Bron: Bolaget

Zo past die glazen wand wél bij jouw interieur

Ben je bang dat die glazen wand op gaat vallen, omdat het niet bij de rest van je interieur lijkt te passen? Maak dan in jouw interieur subtiele verwijzingen. Dit kan je doen door glazen accessoires in huis te plaatsen, maar ook om naar de vorm te kijken.

Was het je al opgevallen dat de schilderijen in het huis allemaal een zwarte rand hebben, bijvoorbeeld? En hoe het zwarte staal weer terugkomt in het lampje boven de eettafel? Zelfs in het kleed over de stoel zit een ruitenpatroon. Het is allemaal heel subtiel, maar zorgt er wel voor het het interieur één geheel wordt.

Nog meer mooie interieurs met zo’n glazen wand:

Reageer op artikel:
Hoe een glazen wand jouw studio ineens tot een hoger niveau tilt
Sluiten