Lotte Wullems
Lotte Wullems Interieur 28 nov 2017

Onmisbaar in de keuken: glazen voorraadpotten en weckpotten

Glazen voorraadpotten en weckpotten zijn niet alleen handig, maar ook nog eens een stijlvolle accessoire. Van witte rijst tot kleurrijke pasta. Voeg met een gevulde glazen pot een bourgondisch vleugje toe aan je keuken.

Verstop je mooiste kommen, mokken en borden ook niet: zo decoreer je je keuken met servies.

Santor Photography

Of je nu een keukenprins(es) bent of niet: door je eten te etaleren, oogt je keuken direct een stuk gezelliger. Daarom zijn glazen voorraadpotten wat ons betreft dan ook onmisbaar: je hebt ze in verschillende formaten én ze zijn makkelijk afsluitbaar, waardoor je het eten lang kunt bewaren. Vul de potten met gedroogde producten zoals pasta, rijst en kruiden. Niet alleen handig tijdens het koken, maar het oogt ook nog eens stijlvol.

Remc Homes
Stek magazine

Hoewel je natuurlijk gemakkelijk kunt zien wat er in de pot zit, kunnen verschillende kruiden soms nogal op elkaar lijken. Daarom is het handig om aan de slag te gaan met labels. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar ook zelf maken! Van washitape tot een stukje (gekleurd) papier. Bovendien voegt het ook een vleugje persoonlijkheid toe, zo’n handgeschreven tekst.

Desire to inspire

Tip: verse kruiden, zoals een basilicumplantje, maken je keuken ook een stuk sfeervoller. Kun je nog wel wat tips gebruiken voor het verzorgen van zo’n kruid? Lees dan dit artikel.

Bron: Roomed

Ook dít kun je met een weckpot..

Wist je dat je van een mason jar een leuke lamp kunt maken? In deze DIY leggen wij je uit hoe.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onmisbaar in de keuken: glazen voorraadpotten en weckpotten
Sluiten