Deze glazen tuindeuren laten je huis én tuin veel groter lijken

Als je een prachtige tuin hebt, dan wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk van genieten. En hoe kan dat beter dan wanneer je op elk moment een ongehinderd uitzicht op de tuin hebt? Dat vonden de bewoners van dit huis in Australië ook. Zij schakelden daarom Martston Architects in om een ontwerp van hun huis te maken, waarbij ze volop konden genieten van hun fijne stadstuin. De architecten pakten het next level aan en plaatsten twee enorme glazen tuindeuren. Hierdoor hebben de bewoners niet alleen elk moment uitzicht op hun tuin, maar lijken de woonkamer én de tuin ook een stuk groter. Win-win dus!

Als de tuin letterlijk een verlengstuk van je huis is, is het fijn als de tuin ook optisch bij je huis wordt betrokken. Dit huis in Melbourne is een goed voorbeeld hiervan. De keuken loopt helemaal door in de tuin, waardoor het lijkt alsof de tuin een extra woonkamer is.

Wij snappen wel dat de bewoners voor deze glazen tuindeuren hebben gekozen. Als de zon schijnt, draaien ze de deuren helemaal open, waardoor de woonkamer naadloos overloopt in de tuin. Als het wat minder lekker weer is, heb je door de grote ramen nog steeds een prachtig uitzicht op de tuin. Dat wordt nog eens versterkt door de smalle kozijnen van de deuren, waardoor de overgang tussen de tuin en de woonkamer nog meer vervaagt. Deze overgang zorgt er ook voor dat de woonkamer en de tuin een stuk groter lijken. Heel slim gedaan!

Met een paar goed gekozen deuren kun je dus je huis optisch vergroten. Nou snappen we dat een nieuwe deur nogal een investering is. Gelukkig zijn er ook nog goedkopere manieren om je huisje een stuk groter te laten lijken.

Wij vinden een glazen tuindeur heel gaaf, maar ook binnenshuis doet zo’n glazen deur het prima. Je interieur lijkt er een stuk groter door, het zorgt voor eenheid tussen de verschillende kamers en het ziet er heel cool uit!

Nou zijn deze glazen tuindeuren al immens, maar het kan altijd nog groter. De glazen deuren van dit familiehuis in Antwerpen zijn namelijk de grootste ter wereld en zijn daardoor absoluut indrukwekkend!

www.contemporist.com

Reageer op artikel:
Deze glazen tuindeuren laten je huis én tuin veel groter lijken
Sluiten