Maartje Wieling
Maartje Wieling Interieur 23 jun 2017

Waarom de ietwat ‘ouderwetse’ glazen salontafel ook prima in een modern interieur past

Mij deed het in eerste instantie stiekem altijd een heel klein beetje denken aan de woonkamer van mijn oma… Een vierkante glazen salontafel met een kitscherige vaas bloemen erop. Never, dacht ik. Sinds kort begin ik glas in het interieur steeds meer te waarderen en moet ik toch echt mijn mening iets bijstellen…

Daarom deze fijne Inspiratieboost! Hét bewijs dat de glazen salontafel alles behalve ouderwets is, en prima past in een modern hedendaags interieur. Scroll snel verder en laat je inspireren.

Omdat je glas vaak terugziet in klassieke interieurs, heeft het een elegant (maar ietwat ouderwets) imago. De truc is om dit tegen te gaan door de tafel in een modern of juist industrieel interieur te zetten. Ook in de Scandinavische stijl past de glazen tafel erg goed.

>> Lees ook: grijstinten eentonig? Dit huis bewijst het tegendeel

Wil je toch echt een glazen tafel voor in je klassieke interieur? Pak het dan aan zoals op de foto hierboven. Creëer een open ruimte en zorg voor veel licht (door daglicht, maar ook door lichte kleuren te verwerken in je interieur). Gebruik ook niet te veel losse accessoires – less is more.

Is een glazen salontafel jou toch nog net iets te chique? Ga dan voor een van deze exemplaren!

Voor het stylen van een glazen salontafels geven we je hier ook nog wat handige tips and tricks.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom de ietwat ‘ouderwetse’ glazen salontafel ook prima in een modern interieur past
Sluiten