Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 15 augustus 2017

Inspiratie: een glazen muur in huis voor een elegante doorkijk

Al eerder schreven we over glazen muren en deuren in huis. Deze kunnen worden gebruikt als handige industriële room divider, maar meestal zijn ze voornamelijk toegevoegd vanuit een stylingperspectief. Niet heel gek ook, als je de prachtige foto’s bekijkt van een ruimte met zo’n glazen muur.

Hoog tijd voor wat inspiratie! Wij zochten de mooiste voorbeelden van verschillende soorten glazen muren voor je uit. Scroll snel naar beneden en enjoy!

Vaak bestaat zo’n glazen muur uit verschillende rechthoekige vakken die gevormd worden door buizen van staal of iets anders, maar dit hoeft natuurlijk niet. Ook alleen glas kan al voor een bepaalde afsluiting tussen twee ruimtes zorgen. Het voordeel daarbij is dat je ondanks deze afsluiting, toch het oorspronkelijke gevoel van een ‘open’ ruimte behoudt.

Geen zin in een hele verbouwing of simpelweg niet zo veel geld te besteden? Een room divider van glas kan ook makkelijk dienen als glazen muur in huis. Als je de ruimte nog net iets meer wil afsluiten kun je kiezen voor matglas, waarbij je de doorkijk vermindert.

Wil je het écht anders aanpakken en je glazen muur flink laten opvallen? Je kunt ook gaan voor gekleurd glas in huis. En dat kan op allerlei manieren! Doe hier je inspiratie op.

Reageer op artikel:
Inspiratie: een glazen muur in huis voor een elegante doorkijk
Sluiten