Deze koffietafels zullen jouw woonkamer er groter uit laten zien

Er zijn zoveel stijlvolle designs van koffietafels wat het kiezen dus niet altijd even makkelijk maakt. Heb jij een kleine woonkamer of ben je bang dat met een koffietafel het er al snel te druk uit gaat zien? Dan moet je voor een glazen koffietafel gaan.

Glazen koffietafels waar je zo mooi doorheen kunt kijken creëren een gevoel van ruimte (zelfs met die tafel in het midden van je woonkamer). Daarnaast kunnen ze ook de lichtinval leuk weerspiegelen binnen het interieur.

Je wilt dan natuurlijk niet een tafelkleed over je salontafel. Maar minstens een of twee items op je tafel kan je beter wel aanhouden, want anders kan het er nogal leeg uitzien.

7 glazen koffietafels voor een ruimere woonkamer

Aangezien je op zoek bent naar koffietafels die je woonkamer groter laten lijken hebben we voorbeelden gezocht waar je ze ook al in een woonkamer verwerkt ziet. Dan heb je toch meteen een beter idee van hoe het in je eigen woonkamer zou kunnen staan.

hesta salontafel koffietafel made.com
Bron: MADE

1. Hesta salontafel

Bij Made.com kan je deze stijlvolle Hesta salontafel. Wij vinden het design heel tof met hoe het transparante gedeelte in koraalroze overloopt. Maar met zo’n kleur moet het wel net binnen het kleurenschema van je interieur passen.

Zou dit het geval zijn dan heb je wel meteen een unieke glazen koffietafel die je voor €249,- in je eigen woonkamer kunt zetten.

salontafel aula made.com
Bron: MADE

2. Aula salontafel

Ook van Made.com is deze Aula salontafel. Zoals je kunt zien zijn het eigenlijk meer twee tafels. Bij tweedelige koffietafels als deze is het mooi om alleen op het onderste gedeelte items te stylen voor een rustige en strakkere look.

De zwart en grijze Aula salontafel is voor €429,- te verkrijgen. Daarnaast kan je hem ook nog in varianten van messing, chroom of koper met groen glas krijgen. Of je kan ervoor kiezen om niet voor deze tweedelige set te gaan, maar alleen voor een glazen bijzettafel of een ronde koffietafel.

Een ronde tafel stylen, hoe doe je dat? Wij hebben handige tips

vittsjö bijzettafels ikea
Bron: IKEA

3.VITTSJÖ

Deze bijzettafel set kan je zoals je ziet ook goed als een koffietafel in je interieur verwerken. Je kan de kleine bijzettafel ernaast zetten of hem juist over de andere schuiven om het er als een gehele salontafel uit te laten zien.

Kijk of ze nog op voorraad zijn bij jouw IKEA en koop ze in de winkel voor €59,95.

koffietafel alpha desing praxis
Bron: Praxis

4. Salontafel alpha design

Deze salontafel mag dan niet helemaal transparant zijn, maar het alpha design van het onderste witte gedeelte (ook in zwart te verkrijgen) heeft ook een ruime uitstraling en het is een leuke plek om tijdschriften neer te leggen.

Bij Praxis kan je hem alleen online bestellen voor een prijs van 319,-. Bij het zwarte design kom je iets lager uit bij 279,-.

jysk salontafel nyborg glazen
Bron: JYSK

5. Salontafel NYBORG

Voor een industrieel interieur vinden wij deze NYBORG salontafel een toffe keuze. Het metaal en het rechthoekige design geven een stoere look aan je woonkamer. En je hebt ook nog onderin ruimte om wat boeken kwijt te kunnen.

Bij JYSK kan je deze glazen koffietafel voor €119,- in de winkel of online kopen.

salontafel tibbe karwei
Bron: Karwei

6. Salontafel Tibbe

De Tibbe salontafel is ideaal als je een wat kleinere koffietafel wilt. Het glas is trouwens een ribbelglas wat een leuke textuur aan de tafel geeft (helaas niet te zien op deze foto).

Je kan de Tibbe met een hoogte van 38cm bij Karwei krijgen voor €59,99. En hetzelfde model is er ook met een hoogte van 35cm die geprijsd is voor €69,99 (De tafel van 35cm is langer en breder).

glazen koffietafel salontafel suran beliani leenbakker
Bron: Leenbakker

7. Beliani salontafel SURAN

De Beliani salontafel verschilt wel wat van de glazen koffietafels die we hierboven hebben laten zien. Daarom juist hebben we ervoor gekozen deze ook op de lijst te zetten, want kijk hoe de zijkanten van deze tafel door het licht in het kleed lijken te verdwijnen.

Met zo’n weerspiegelende look lijkt je koffietafel bijna te zweven en kan je woonkamer niet anders dan groter lijken. Leenbakker heeft deze alleen online te koop voor €179,-.

Een lamp boven de salontafel is een echte eyecatcher!

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Deze koffietafels zullen jouw woonkamer er groter uit laten zien
Sluiten