Maud van Dijck
Maud van Dijck Tips 3 jan 2022

Hoe bewaar je glazen ornamenten voor in de kerstboom?

Kerst zit er weer op! De kerstboom verdwijnt dus weer binnenkort in huis en daarmee ook de kerstdecoratie. Het opbergen van je glazen kerstornamenten is dan niet altijd even makkelijk. In ieder geval niet als je wilt dat ze volgend jaar nog steeds allemaal heel zijn. Vandaar dat we wat ideeën voorschotelen zodat ze het nieuwe jaar gelukkig doorkomen.

Sommige tips liggen wat voor de hand, maar af en toe zie je zelfs de gemakkelijkste dingen over het hoofd. Dus lees toch even alle tips en ideeën vlug door voor je de kerstboom afbreekt.

7 x glazen kerstornamenten opbergen

1. In kartonnen eiertrays

Glazen kerstornamenten zijn makkelijk op te bergen in eiertrays. Ze moeten natuurlijk wel net in de vakjes passen, maar wanneer dat het geval is hebben ze wel een veilig en knus plekje tot ze weer terug in de boom mogen.

2. Maak kartonnen afscheidingen

Heb je nog rest karton in huis of een doos van de supermarkt? Knip deze dan in stukken om te gebruiken als afscheidingen. Een simpele kartonnen doos tover je zo gemakkelijk om tot een opbergdoos voor je kerstdecoratie.

Op deze manier bepaal je zelf de grootte van je vakjes. Het is ideaal voor het opbergen van glazen kerstornamenten met bijzondere vormen. Deze moeten dan wel in je doos passen!

Stukje bij beetje duurzamer: zo gebruik je minder plastic in huis

3. Gebruik watten of papier als demping

Stop er dan ook meteen wat zachte vulling in. Met watten of papier liggen je kerstballen namelijk net iets veiliger in de doos. Zo bewegen ze minder wanneer je de doos oppakt en liggen ze veiliger als je doos hard neer is gezet. Op deze manier is de kans kleiner dat je volgend jaar een kapotte glazen kerstbal in je doos aantreft.

Ook koffiefilters zijn prima om te gebruiken om je kerstornamenten in te leggen als je geen watten of tissues bij de hand hebt.

4. Hang ze op in een doos

Hang je glazen kerstballen vanuit de boom zo in een plastic opbergdoos. Het liefst wil je een doos met handvaten waar je een houten stok door kunt steken. Of je stokken moeten precies de lengte van de binnenkant van je box hebben zodat het op zijn plaats blijft.

5. Koop een opbergdoos

Er zijn ook veel handige dozen te koop die speciaal gemaakt zijn voor het opbergen van al je glazen kerstornamenten. Kijk dus rond of er een bij zit waarin je zou willen investeren. Zo heeft Blokker bijvoorbeeld een box die met kartonnen afscheidingen wordt geleverd.

6. Bewaar je plastic voedsel containers

Bestel je vaak afhaaleten? Bewaar dan de plastic bakjes waar ze vaak je eten in bezorgen. Sommige bakjes zijn namelijk ideaal om kerstdecoratie in te bewaren. En zo ben je ook nog eens wat duurzamer bezig aangezien je het plastic hergebruikt.

7. In plastic of papieren bekers

Vul de bodem van je doos vol met plastic of papieren bekers. Plaats dan een ornament in iedere beker zodat ze veilig in hun eigen plekje in de doos liggen. Wanneer je de bekers in een kartonnen doos zet raden we het aan om iedere beker ook nog met papier of watten te vullen.

Kerstspullen opruimen? 5 handige tips om het opruimen makkelijker te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

CountryLiving

Reageer op artikel:
Hoe bewaar je glazen ornamenten voor in de kerstboom?
Sluiten