Jaime Andreas
Jaime Andreas Wooninspiratie 19 feb 2020

Glazen wanden en deuren in huis zijn dus enorm trendy en wij zijn fan

Wij op de Roomed redactie zijn dus onwijs fan van deze trend die eind 2019 al een beetje kwam opdagen. Een glazen deur of wanden om ruimtes in je huis van elkaar te scheiden. Het klinkt misschien niet heel spannend, maar het is juist dé manier om je huis een nieuwe dimensie te geven.

In kantoren is het natuurlijk veel normaler om ruimtes van elkaar te scheiden met een glazen deur, maar het wordt nu dus ook gebruikt in vele interieurs. Wij snappen wel waarom.

Ruimtelijk en mooi

De trendy glazen wanden en deuren hebben vaak een zwarte omlijsting en zien er daardoor robuust, stoer en industrieel uit. Tegelijkertijd zorgen ze er ook voor dat je ruimte er juist lichter en ruimtelijker uitziet.

Het is ook een uiterst geschikte trend voor kleine huizen of appartementen. Door het gebruik van glazen wanden en deuren maak je je ruimte optisch een stuk groter. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om een kleine slaapkamer van een woonkamer te scheiden. Hierdoor vormt het nog altijd een geheel, maar is het wel een aparte ruimte.

Glazen deur? Denk aan de privacy

Natuurlijk kan je door de glazen wanden en deuren wel overal naar binnen kijken. Het is dus misschien niet heel slim om deze trend te gebruiken voor een slaapkamer wanneer je met een groot gezin in een huis woont. Wel is het perfect als je een eigen huisje hebt of samenwoont met een partner.

Het is misschien niet de meest goedkope manier om je huis op te pimpen, maar wel een hele interessante manier om dat te doen. Met glazen wanden en deuren in je huis, creëer je een hele nieuwe dimensie, maak je het ruimtelijker en geef je je huis een industriële maar onwijs trendy look. Wij vinden het tof.

Meer toffe ideeën voor je huis vind je op Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Glazen wanden en deuren in huis zijn dus enorm trendy en wij zijn fan
Sluiten