Sprookjesachtige sferen met de mooiste glas-in-loodramen

Sprookjesachtige sferen met de mooiste glas-in-loodramen

Glas-in-loodramen kunnen de smaakmakers van een huis zijn en zorgen voor karakter. Het heeft zelfs iets sprookjesachtigs en romantisch. Zodra het zonlicht door het getinte glas schijnt, ontstaat een mooi kleurenspel op de grond.

Reden genoeg om een glas-in-loodraam te koesteren – of zelf te maken. Wij laten zien hoe.

Trend Mogul

Glas-in-lood is een eeuwenoude techniek die tot op de dag van vandaag een fascinerende toevoeging is aan je interieur. Je ziet het vaak in oude herenhuizen en natuurlijk in kerken, waar Bijbelse taferelen in gekleurd glas worden uitgebeeld. Vooral in combinatie met zonlicht, komt het kleurenspel tot z’n recht.

Maar dat betekent niet dat glas-in-loodramen alleen in oude, karakteristieke gebouwen thuis horen. Een modern en strak interieur vormt juist een spannend contrast met het gekleurde kunstwerkje.

My Scandinavian home

Of wat dacht je van een glas-in-loodraam in het plafond? Het getinte glas filtert het licht op een mooie manier, waardoor er een subtiele gloed ontstaat in je woonkamer.

Dentelle et Fleurs
The Design Files
Skona Hem

Zelf aan de slag
Is jouw huis niet gezegend met een authentiek glas-in-loodraam? Maak dan gemakkelijk zelf jouw variant. Bekijk hier onze DIY.

My leit motiv

Spreekt bovenstaand voorbeeld jou aan? Deze bohemian raamdecoratie kun je gemakkelijk zelf maken met plakfolie. Hier kun je zien hoe.