Judith Tielemans
Judith Tielemans Wooninspiratie 13 dec 2021

Deze glas in lood details creëeren een verbluffend effect in je woning

Heb je glas in lood in je woning verwerkt? Grote kans dat je huis direct een stuk artistieker aanvoelt. De kleuren van de glas in lood details komen in één klap tot leven als het felle licht van de zon erdoorheen schijnt. Er zijn verschillende manieren om dit type glaswerk in je woning te verwerken, waaronder in je ramen, deuren of met behulp van kunst.

Deze glas in lood details creëeren een verbluffend effect in je woning.

Glas in lood details in huis

Glas in lood in de voordeur

Op Pinterest vonden wij deze schattige afbeelding, waar de dolfijnen je begroeten bij de voordeur. De eigenaren van dit huis wonen aan de westkust van de Verenigde Staten en wilden hun leefomgeving weerspiegelen in huis. Met behulp van deze glas in lood deur eren ze de flora en fauna uit hun leefomgeving.

Openslaande ramen

Op deze foto zie je het stralende effect van de zon op glas in lood. Prachtig, als je het ons vraagt! Deze ruimte maakte vroeger deel uit van een school, maar is nu omgebouwd tot intrigerend huis en kantoor. Het glaswerk is geïnspireerd op de sierlijke Art Nouveau kunststroming, die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa populair was.

Glas in lood in de badkamer

Als wij dromen over een ideale badkamer, komt dit plaatje aardig dicht in de buurt. Het romantische Franse bad past wat ons betreft perfect bij de glas in lood details in het raam.

Romantisch glaswerk

Bloemen, dieren of geometrische vormen: je ziet allerlei soorten prints voorbij komen in glas in lood. Deze paarse Irissen geven deze gang direct een romantisch gevoel. De kleuren zijn waanzinnig!

Glas in lood kunst

Als je geluk hebt en je in een jaren ’20 of ’30 woning gaat wonen, zitten de glas in lood details van vroeger er nog in. Als je huis later is gebouwd en je er toch karakteristiek glaswerk in wilt zetten, zul je dat op maat moeten maken. Dat is vrij duur, omdat er veel ambacht mij komt kijken.

Een meer betaalbare optie is om dan glaswerk te kopen dat je kunt ophangen, zoals bij bovenstaande foto. Door het op te hangen voor een raam, krijg je toch dat mooie kleurrijke gevoel zonder dat je er duizenden euro’s aan besteedt.

6 manieren om elektriciteitsdraden, snoeren en apparatuur verstoppen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze glas in lood details creëeren een verbluffend effect in je woning
Sluiten