Glansrijk tafelen aan een tafel van VANOUDS

Geen gewone houten planken als tafelblad, maar een deel van de stam met de bast er nog aan én een dikke epoxylaag. Dat zijn de tafels van de mannen achter VANOUDS. Duurzame, robuuste (walnoten)houtentafels met elk een unieke vorm. De epoxy zorgt niet alleen voor bescherming, maar ook voor een waanzinnige glans voor een chique effect en is daardoor ook nog eens vriendelijk in gebruik. Aan tafel!

roomed-vanouds_beton_epoxy_notenhout_1

Het notenhout dat wordt gebruikt, is afkomstig van de door bosbeheer aangewezen bomen die gekapt mogen worden. Na de kap moet het hout nog minimaal vier jaar drogen. De mannen van VANOUDS laten zich vervolgens voor het tafelblad inspireren door de natuurlijke vorm van de boom.

roomed-vanouds_hutspot_amsterdam_epoxy_1

Epoxy is een tweecomponentenhars die voor vele toepassingen gebruikt wordt. Het is erg sterk en accentueert de diepte en kleur van het hout. En mocht het blad ooit beschadigen, kun je de epoxy gewoon weer polijsten. Vinden wij prettig.

roomed-vanouds_hutspot_amsterdam_epoxy_2

De naam VANOUDS is niet alleen een combinatie van de achternamen van Tom van Noesel en Tico Oudhuis, maar het staat ook voor een andere tijd. Een tijd waarin producten gemaakt werden die tegen een stootje konden. De tafels worden op dit moment verkocht bij Hutspot, Pols Potten en 290 SQM, allen in Amsterdam. Prijzen beginnen bij 1.995 euro.

roomed-vanouds_ndsm_epoxy_notenhout_1

vanoudsamsterdam.com

Reageer op artikel:
Glansrijk tafelen aan een tafel van VANOUDS
Sluiten