Rosa Bertram
Rosa Bertram Wooninspiratie 18 okt 2018

Deze superschattige giraffe boekenkast wil je nú voor in de kinderkamer

Je kan de leukste en gekste meubels bedenken voor de kinderkamer, maar deze design kinderboekenkast is stijlvol en schattig in één. En daar houden we van. Verkijk je trouwens niet op de lengte, want hij is langer dan je denkt!

Naast een ledikantje, een bedje en misschien een bureau, is het ook fijn een boekenkast te hebben voor de kinderkamer. Zo’n boekenkast kan op de kinderkamer zelf, maar natuurlijk ook gewoon in de woonkamer. Helemaal als hij een design heeft als deze.

Giraffe boekenkast

De boekenkast komt in een opvallende gele kleur en heeft, niet zo verrassend, in een heuse giraffevorm! Waar een giraffe normaal bedekt is met vlekken, fungeren de planken en boeken nu als zijn opvallende vacht.

De giraffe is een stuk groter dan ‘ie op deze foto lijkt, hij is wel 166 cm lang. Even groot als een volwassen persoon dus. Met wat planten, potjes en en boeken in de kast, hoeft de gele giraffe kast helemaal niet kinderachtig te zijn.

Dit vind je vast ook leuk: Een creatief gevulde boekenkast in een moderne woning

Design van Royce Nelson

Het interieurmerk Crate & Barrel heeft een speciale kinderlijn en werkte samen met meubelontwerper Royce Nelson. Hij maakte de kast van kwalitatief en sterk hout, zodat ‘ie tegen een stootje kan. Toch raadt het merk aan kinderen er niet op te laten spelen.

Maar als je naar het prijskaartje kijkt, was je waarschijnlijk sowieso niet van plan je kleintjes erop te laten spelen. De giraffe boekenkast kost 499 dollar, zo’n € 430,- via Crate & Barrel.

DIY

We begrijpen dat niet iedereen staat te springen om een paar honderd euro uit te geven aan een design kinderkast, dus: steek je handen uit de mouwen en timmer zélf een kast in elkaar.

Oké misschien niet jij zelf (als je niet zo handig bent), maar wie weet heb je een handige vriend(in), buurman, man, vader, broer of klusjesman die voor een kleiner prijskaartje een leuke kinderkast wilt maken!

Meer lezen over kasten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze superschattige giraffe boekenkast wil je nú voor in de kinderkamer
Sluiten