Subtiel én romantisch: een bosje gipskruid als decoratie in je interieur

De maand januari staat over het algemeen bekend als saai en koud. Tijd om daar iets aan te veranderen met wat leuke decoraties in huis! Een bosje gipskruid staat op dit moment hoog bovenaan onze wish list. Gipskruid is stijlvol en zelfs makkelijk te verzorgen voor mensen zonder groene vingers. Hebben we je aandacht al?

Deze gebloemde takjes kun je namelijk gemakkelijk laten drogen. Daarnaast geven ze je interieur ook nog eens een subtiele, romantische touch. Precies wat je wilt in deze koude maand, toch?

Onze favoriete bloem van de maand januari: gipskruid

In 2020 roepen wij elke maand een bepaalde bloem uit tot ’bloem van de maand’. In januari geven we deze titel aan het lieflijke gipskruid, en dat is niet zonder reden. Gipskruid staat fantastisch in elk interieur – bijvoorbeeld in een ouderwetse kan, voor een vleugje nostalgie. Maar ook in een minimalistisch vaasje is het een smaakmaker te noemen.

Vanwege de romantische en onschuldige uitstraling wordt gipskruid ook veel gebruikt in bruidsboeketten, de decoratie van de tafels of er worden kleine takjes gestoken in het haar van de bruid.

Gipskruid laten drogen

De wit gebloemde takjes kan je ook laten drogen. Wil je hiermee aan de slag? Hang de takjes dan ondersteboven neer op een plek die niet al te vochtig is. Na een aantal dagen zijn de takjes gedroogd, en kan je ze zonder water in een vaasje zetten. Zo gaat jouw bosje gipskruid ineens wel heel lang mee.

Gipskruid in een boeket

De subtiele, romantische bloemen van gipskruid kan je ook fantastisch combineren met andere bloemen en takjes groen om zo een mooi boeket samen te stellen. Kies er bijvoorbeeld voor om gipskruid te combineren met wat takjes eucalyptus. Heel simpel, maar zó mooi.

Toch liever een drukker boeket? Rozen, lavendel en hortensia-bollen zijn onze favoriete bloemen om samen met gipskruid in een vaasje te zetten. Maar zoals we je hierboven al vertelden: de witte bloemetjes stelen ook al de show als je ’m solo in een vaasje zet.

Meer lezen over (gedroogde) bloemen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Subtiel én romantisch: een bosje gipskruid als decoratie in je interieur
Sluiten