Naomi Pater
Naomi Pater Tips 20 feb 2022

Om déze gezondheidsreden moet je vaker onder je bed stofzuigen

Heb jij jouw kamer al schoongemaakt deze maand? Ook even goed onder je bed gezogen? Helaas doen we dit vaak niet grondig genoeg en vergeten we weleens de hoekjes. Zonde, want het heeft een belangrijke gezondheidsreden waarom jij dat vaker zou moeten doen.

Als mens zijn we soms iets te gemakzuchtig als het aankomt op stofzuigen onder het bed, want wanneer je het niet ziet, maakt het je minder uit. Appartement Therapy praatte hierover met global product manager Michael Barnett. Volgens hem kan deze gemakzuchtigheid schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid.

Waarom je vaker zou moeten stofzuigen

Barnett vertelt dat je minstens één keer per week onder je bed zou moeten stofzuigen. Het voorkomt dat haren, huidschilfers en stof zich ophopen.

“Een beetje stof is niet zo erg, maar wanneer je nooit grondig onder je bed zuigt hoopt het stof zich op. Deze deeltjes adem je in tijdens het slapen en dat kan zorgen voor ziektes zoals astma“, vertelt hij.

Stofzuiger met LED

Hoe minder je stofzuigt, hoe groter de kans is op het inademen van al die stofdeeltjes. Niet gezond dus. Vaak is het donker onder je bed en is het lastig om al die deeltjes te zien. Michael heeft daar een oplossing voor: “Het ideale gereedschap om deze klus te klaren is een snoerloze steelstofzuiger met een LED-lampje en krachtige zuigkracht.”

Met LED-lampjes kun je namelijk al het vuil, puin en stof onder het bed zien zonder dat je een zaklamp nodig hebt. “Nog een voordeel aan de snoerloze steelstofzuiger, is dat je gemakkelijk in de moeilijk bereikbare hoekjes kunt komen.”

Lichaamsbeweging

Buiten dat het natuurlijk een stúk frisser is om zonder huidschilfers en kattenharen onder je bed te slapen, heeft vaker stofzuigen nog meer positieve invloeden. Zo krijg je namelijk meer lichaamsbeweging. Wist je dat je met een halfuurtje stofzuigen al 130 calorieën verbrandt? Je hebt zo direct je dagelijkse beweging ook weer gehad. Check!

Net als met sporten, zorgt ook een halfuurtje stofzuigen voor rust in je hoofd. Je bent dan namelijk lichamelijk bezig en niet met wat er allemaal in je hersenen speelt. Het is dus een perfect instrument om je hoofd even leeg te maken.

Een frisse geur

Een laatste positieve reden om vaker die stofzuiger uit de kelder te slepen: stof heeft een muffige geur. Wanneer je dit dus weghaalt, zal je kamer direct een stuk frisser ruiken. Voor een extra frisse of rustgevende geur kun je ook nog een geurkaars of wierook branden.

25 snelle, handige schoonmaaktips voor een fris huis

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Om déze gezondheidsreden moet je vaker onder je bed stofzuigen
Sluiten