Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Slaapkamer 4 nov 2019

Concrete tips voor een gezellige slaapkamer waar je nú mee aan de slag kunt

Op de Roomed redactie krijgen we vaak e-mails van mensen of we kunnen helpen met het inrichten van hun huis. Het verzoek dat we het meeste krijgen? Hoe je een gezellige slaapkamer inricht. Helemaal met de koude, donkere nachten zien we deze vraag vaak voorbij komen. U vraag, wij draaien!

Met deze tips krijg je in een handomdraai een gezellige slaapkamer

1. Geef je wand een kleurtje

Het zal je vast niet verbazen dat vier witte muren niet echt garant staan voor een warme, gezellige slaapkamer. Geef je muur veel liever een gezellig kleurtje met een grijze ondertoon. Door die grijze ondertoon lijkt de ruimte namelijk een stuk gezelliger. En, wordt je slaapkamer donkergroen of donkerblauw?

2. Rotan en hout zijn je beste vrienden voor een gezellige slaapkamer

Vaak wordt in de slaapkamer vergeten dat warme materialen je slaapkamer ook daadwerkelijk warmer (en dus gezelliger) maken. Met warme materialen bedoelen we vooral natuurlijke materialen zoals hout en rotan. Een houten bed geeft bijvoorbeeld veel meer sfeer dan een zwart stalen bed.

Neig voor de slaapkamer dus vooral naar hout en rotan. Dat hoeft niet alleen in de grote meubels, maar kan ook met accessoires. Een rotan poef of een paar mooie manden aan de muur zijn bijvoorbeeld echte aanraders.

3. Kaarsjes, kaarsjes, en nog meer kaarsjes

Helemaal nu het ‘s avonds weer zo vroeg donker is, vinden we het heerlijk om talloze kaarsjes in huis aan te zetten. Het liefst de lekkerste geurkaarsen, zodat het altijd lekker ruikt in huis.

Op zoek naar de lekkerste geurkaarsen van het winterse seizoen? Deze geuren passen perfect bij het seizoen.

4. De verlichting is key

Hoe gezellig je je slaapkamer ook probeert te maken, met een TL-buis als verlichting zal de ruimte nooit echt sfeer krijgen. Kijk daarom eens kieskeuring naar de verlichting. Is er een lamp met te fel licht? Of geven de lampen juist niet genoeg licht?

Wij kiezen het liefste voor clusterverlichting dan voor één grote bron van licht. Denk aan string lights of kerstversiering in een hoek van de kamer, en een sfeerlamp in de andere hoek. Enne, vergeet je leeslampje bij je bed niet!

5. Een mooi dekbedovertrek

Een dekbedovertrek eist meestal veel aandacht op – helemaal als je een tweepersoonsbed in je slaapkamer hebt staan. Daarom kan je maar beter een mooi dekbedovertrek van goede kwaliteit kiezen. We kunnen je verzekeren dat dat véél gezelliger staat dan een koud, goedkoop dekbedovertrek.

6. Maar je bed af met dekentjes en kussens

Je maakt je bed nog veel gezelliger met dekentjes en kussens. Ga voor nep-schapenvachtjes en velvet kussens, of andere materialen die zacht zijn en warmte geven.

7. Kamerplanten maken de slaapkamer ook gezellig

Kamerplanten zijn niet alleen goed voor de luchtvochtigheid in je slaapkamer (hallo lekker slapen!), maar geven je slaapkamer ook nog eens een levendig gevoel. Levendig = gezellig, dus houd je vooral niet in als je nieuwe kamerplanten gaat kopen voor naast je bed.

Meer tips voor de slaapkamer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Concrete tips voor een gezellige slaapkamer waar je nú mee aan de slag kunt
Sluiten