Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 2 mrt 2020

Wat knus! Zó gezellig kan een open haard in de slaapkamer zijn

Kan jij met de koude wintermaanden ook wel wat extra warmte gebruiken? Snappen we volledig. Toen we een foto zagen van een open haard in de slaapkamer, werden wij op de redactie dan ook elk geval razend enthousiast. Een open haard. In de slaapkamer. Dát is nog eens lekker warm naar bed gaan.

Met een open haard in de slaapkamer weet je namelijk één ding zeker: in de koude wintermaanden ga je niet meer met ijsvoeten naar bed. En dat vinden we een fantastisch vooruitzicht. Daarnaast is een open haard ook meteen een prachtige eyecatcher in jouw interieur.

Nog niet overtuigd? We hebben de fijnste slaapkamers met open haard voor je op een rijtje gezet om alvast bij weg te zwijmelen.


Sowieso een gezellige slaapkamer

Kijk maar eens even goed naar de bovenstaande foto’s. Daar hoeven we eigenlijk niets meer over te zeggen, toch? Wat een gezelligheid stralen deze slaapkamers uit, wij zijn er jaloers op.

De perfecte plek voor kerstversiering

Wat ons betreft is de schouw van een open haard dé perfecte plek om volledig los te gaan met Kerst. Je kunt het uiteraard ook bij moderne kerstversiering houden en minimalistischer te werk gaan, maar als je echt van bombastische kerstversiering houdt, ga ervoor!


Een open haard als eyecatcher, het hele jaar door

We kunnen ons voorstellen dat je in de lente en zomer de open haard laat voor wat het is. Dan is het immers niet persé nodig om een open haard aan te steken. Zie dit niet als een verloren half jaar, maar gebruik deze periode juist om op een hele andere manier aandacht naar je open haard te trekken.

De schouw van een open haard is namelijk extra leuk om te stylen als de open haard niet brandt, zodat je niet bang hoeft te zijn dat er iets van je zorgvuldig gekozen woonaccessoires in de fik vliegt.

Ook leuk: je kunt de illusie van een warm vuurtje creëren door een paar grote kaarsen in je open haard te zetten. Zo heb je wel het vuur, maar geen overbodige warmte in de slaapkamer.

Veiligheid voor alles

We hoeven het je vast niet te vertellen, maar doen het voor de volledigheid wel even: ga nooit slapen met een brandende open haard aan. Zorg er altijd voor dat de open haard volledig gedoofd is voordat je je bed in kruipt, uiteraard wegens brandveiligheid.

Meer lezen over een open haard? In de woonkamer, bijvoorbeeld?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat knus! Zó gezellig kan een open haard in de slaapkamer zijn
Sluiten