Het hart van het huis: 4 tips om de keuken écht gezellig te maken

Als jouw keuken toe is aan een update, ben je hier aan het juiste adres. Je hoeft namelijk echt geen fortuin uit te geven aan een nieuwe look voor je keuken. Soms is een gezellige keuken goedkoper en dichterbij dan je denkt.

Met een paar kleine aanpassingen kan je jouw keuken namelijk een hele andere uitstraling geven.

1. Geef de planken in de keuken nieuwe decoratie

De boekenplanken in de woonkamer en slaapkamer zien er altijd uit om door een ringetje te halen, dus waarom zouden de planken in de keuken niet precies dezelfde treatment verdienen?

Wij vinden het altijd ontzettend tof staan als mooie kookboeken als eyecatcher in de keuken worden gebruiken. Je kunt kookboeken met de cover naar voren zetten, maar ook meerdere kookboeken naast elkaar stylen. Zet er een paar mooie kamerplanten naast en maak de planken af met andere decoratieve objecten.

2. Hang kunst op in de keuken

Een paar mooie ingelijste afbeeldingen kunnen je keuken tot een hoger niveau tillen. Een gallery wall in de keuken is misschien niet zo gebruikelijk, maar dat maakt het zeker niet minder tof.

Zoek je een iets minder permanente oplossing omdat je niet in de muren wilt (of mag) boren? Hang dan wat losse prints op met een stukje washi tape. Die tape haal je namelijk heel gemakkelijk weer van de muur af zonder dat er plak op de muur blijf zitten. Ideaal.

3. Koop accessoires die bij elkaar passen

Als je keukenaccessoires shopt, is het aan te raden om dat te doen met een bepaald kleurenpalet in je achterhoofd. Wanneer je rode mokken met blauwe borden en gouden theekopjes bij elkaar zet, kan je je voorstellen dat het oogt als een rommeltje. Voorkom dit door bij elkaar passende accessoires in te slaan.

4. Gebruik warme kleuren voor een gezellige keuken

Nu we het toch over dat kleurenpalet hebben: in een gezellige keuken worden vaak warme kleuren gebruikt. Denk aan houttinten, rood, oranje, donkergroen en bruin. Vooral het toepassen van verschillende soorten hout kan veel doen voor de gezelligheid van je keuken.

5. Zorg ervoor dat de keuken schoon is

Een puilende berg afwas staat niet persé gelijk aan gezelligheid. Zorg er daarom altijd voor dat je aanrecht schoon en fris is. Wedden dat je keuken ineens een stuk gezelliger oogt? Daarnaast heb je nog ruimte over voor wat speelse items, zoals bijvoorbeeld een tijdschrift of een goed gevulde fruitschaal.

6. Vermijd felle verlichting in een gezellige keuken

Spotjes boven het fornuis kunnen heel fijn zijn tijdens het koken een must, maar fel tl-licht vermijden we liever. Met felle lampen wordt het nooit écht gezellig.

Ga liever voor lichten die je kunt dimmen boven de eettafel voor extra sfeer tijdens het eten.

Voorbeelden van een gezellige keuken:

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Het hart van het huis: 4 tips om de keuken écht gezellig te maken
Sluiten