Met deze hacks maak je jouw appartement gezellig en knus deze winter

Of je nu in een kleine studio of in een waanzinnig groot herenhuis woont, één ding is zeker: een interieur moet hoe dan ook gezellig en knus zijn. Zeker met die koude, donkere winterdagen is wat extra gezelligheid wel welkom. Gelukkig is het niet moeilijk om dit voor elkaar te krijgen. Met deze hacks krijg je een gezellig appartement, beloofd.

Een warme omgeving die openheid en gastvrijheid uitstraalt, is het geheim van een gezellig interieur. Maar er is meer. Door verschillende trucjes toe te passen, kun je het ook heel gezellig maken.

Met deze hacks maak jij je appartement gezellig

Grote tapijten

Geef de vloer een lekkere warme en zachte uitstraling door een mega groot tapijt op de vloer te leggen. Dit kan goed als je laminaat hebt, maar ook als je al vloerbedekking hebt kun je er nog prima een mooi tapijt overheen leggen. De kunst is om met de juiste lagen en met de juiste kleurtinten te werken.

Houd het neutraal

Ga voor een neutraal kleurenpalet in je interieur. Kies rustgevende tinten die mooi bij elkaar passen, zodat de ruimte zowel verfijnd als uitnodigend is. Voeg natuurlijke elementen toe, om je interieur nog ontspannender te maken. Neem bijvoorbeeld lekkere, rustgevende geurkaarsen om een gezellig en organisch gevoel te creëren.

Verschillende texturen

Textiel is er in ontzettend veel verschillende texturen. Maak hier dan ook vooral gebruik van. Combineer verschillende texturen zoals velvet, bouclé en kasjmier. Ga bijvoorbeeld voor een harig vloerkleed in combinatie met velvet stoelen. Ook leuk: mix de texturen met dierenprint of mooie kleuren, zoals marine blauw.

Speel met licht

Verlichting is een echte sfeermaker. Tenminste, als je het goed toepast. Speel met lagen en verwerk verschillende lichten in je interieur. Ga bijvoorbeeld voor een tafellamp met een warme gloed om het gezelliger te maken.

Textiel lagen

Verwerk textiel in je interieur op een stijlvolle manier. Werk met lagen, zoals grote en kleine kussens op de bank en een mooi kleedje. En leg eens een klein, zacht kleedje op een stoel in plaats van een kussen.

Maar je mag ook best iets onverwachts proberen, zoals een mooi kussen op de vloer. Je hebt er nu meteen een nieuwe zitplek bij en het creëert een mooi, dynamisch effect. Het vloerkussen is meer dan welkom in 2019. En zeg nu zelf, waarom zou je altijd alleen maar op de bank zitten als het op de grond minstens zo gezellig is?

Groene planten

Groen in je interieur is altijd een goed idee. Het zorgt voor ontspanning en tegelijkertijd is het een prachtige accentkleur. Maak het daarom gezellig met mooie, groene planten. Zet ze op tafel, hang ze op of zet een mooie grote plant in de hoek op de grond. Groene planten zijn er in alle soorten en maten en geven direct een leuke sfeer aan je interieur.

Meer handige interieur tips en inspiratie

Bron: Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Met deze hacks maak je jouw appartement gezellig en knus deze winter
Sluiten